Zin in een heerlijke Italië-route?

 

Heerlijk eten, design, mode, wijn, scooters, schoenen en tassen, dure volgepakte strandjes, prachtige antieke dorpjes, weelderige tuinen, romantiek, verrukkelijk ijs, een overdaad aan paleizen, de mooie films en natuurlijk zon. Bij elkaar opgeteld heb je zo bijna Italië gecoverd. Ontbreekt in dit lijstje alleen nog de muziek.

 

En daar zijn ze absoluut specialist in. Denk aan de Scala, de Arena’s in Verona en Rome en alle andere prachtige plekken waar je van muziek kunt genieten. In Verona zie je niet alleen de klassieke opera’s, maar net zo makkelijk gaat het daar na het operaseizoen tot diep in de nacht door met keiharde pop. Echt Italiaanse vakantiemuziek, zal ik maar zeggen.

 

Onderweg vanuit Toscane naar huis maken we vaak een tussenstop. Zo ontdekten we hoe leuk al die plekken daar zijn. Nog een tripje aan het plannen? Lees deze tip dan even: en dit. Zo wordt het gegarandeerd een leuke trip. Gewoon een paar extra daagjes voor uittrekken.

 

Tijdens een tour die ik maakte langs kaas- en salamimakers, kwam ik zomaar tussendoor in de buurt van Parma op een fantastische plek. Heel spannend, want het was al te laat, dus al een beetje donker. Maar we mochten toch nog naar binnen.

 

Het echte oude theater van Verdi

 

Er waren die avond jonge internationale musici aan het oefenen en daar konden we van meegenieten. Prachtig! Echt een belevenis. Ik zou deze tip zeker noteren en proberen daar langs te gaan onderweg. Teatro Giuseppe Verdi, Piazza Giuseppe Verdi 10, Busseto. Ik heb daar verder niets bezocht, maar het is dé Verdi-plek, dus gewoon even kijken wat er nog meer te doen is! Hier bijvoorbeeld: bussetolive.com

 

Door Franska

Fotografie portret: Esmee Franken. Visagie: Linda van Ieperen. Haarstylist: Mandy Huijs. Homepage: Jack Devant