Zien: Love On The Spectrum op Netflix

 

Als jij he-le-maal klaar bent met al die over-the-top datingseries op tv en op Netflix, heb ik nu misschien wel een heel leuke tip voor je.

 

Want ik kijk ze wel bijna allemaal. Love Is Blind (die ik oprecht leuk vond) en Too Hot To Handle (die… iets minder) – en van First Dates kan ik echt genieten. Maar nu heb ik van de week een ‘dating’ serie gekeken die mijn hart heeft veroverd.

 

Ik zet dating tussen aanhalingstekens, omdat het niet echt een datingshow is. Ik zal het concept even uitleggen: zoals de titel al zegt, hebben de mensen bij Love On The Spectrum allemaal een vorm van autisme. De één wat heftiger dan de ander, en allemaal op andere manieren. Maar één ding hebben ze in ieder geval gemeen: ze hebben absoluut geen filter. Hart op de tong.

 

En dat is zó lekker verfrissend. Daten is toch vaak voorzichtig doen. Bloedzenuwachtig zijn. Niet helemaal jezelf durven zijn en niet het achterste van je tong laten zien… Hier niet, hoor. Op een eerste date wordt gewoon gezegd door een jongen dat hij eerst dacht homoseksueel te zijn, maar na het bekijken van homoporno ‘en er niets beneden gebeurde’, besloot hij toch maar hetero te zijn. Of dat meisje daarop afknapte? Absoluut niet, ze begreep het zelfs volledig.

 

25-jarige Michael wil héél graag de liefde van zijn leven vinden. En hij heeft heel veel liefde te geven: ‘ik heb een hart dat tien keer te groot is’ zegt hij er zelf over. Oh, en wat is hij aandoenlijk, oprecht en ontzettend hilarisch. Maar dat zijn ze dus allemaal. Veel wonen nog bij hun ouders, en hoe liefdevol zij allemaal met elkaar omgaan… Ik raakte er best ontroerd van. En ik heb ook heel hard gelachen. De ideale combinatie.

 

Love On The Spectrum is nu op Netflix en er zijn (helaas!) maar vier afleveringen. Ga alsjeblieft kijken, het is zó leuk.

 

 

Beeld: Netflix

Door: Wieke Veenboer

Wieke Veenboer woont in Amsterdam. Ze is een graag geziene gast in de Amsterdamse horeca en probeert af en toe zelf een keukenprinses te zijn. Ze houdt van reizen, verslindt boeken maar speelt ook Netflix uit.

Afbeelding van Wieke Veenboer