5x Waarom je het programma Van De Kaart wil zien

 

Onze lieve collega’s van FavorFlav hebben van eten hun vak gemaakt. Je moet bij deze lekkerbekken zijn voor de beste recepten, geinige weetjes en de laatste eettrends. Willen wij natuurlijk ook van op de hoogte zijn. Vandaag: 10 x vies lekker eten

 

Vlaamse acteur Axel Daeseleire en onze eigen topkok Sergio Herman vliegen voor het programma ‘Van de kaart’ de hele wereld over om lekker te eten. Want kennelijk was Sergio in zijn eigen keuken koning, keizer en admiraal, maar had hij van de wijde wereld nog niet veel gezien. We geven je vijf redenen waarom je deze zevendelige serie zeker niet wilt missen.

 

1. Een ontspannen Sergio, je herkent ‘m bijna niet

Die topchef stond jarenlang te stressen in zijn restaurant, en nu gaat hij met vriend Axel op reis. Niet schreeuwen tegen onschuldige afwassers en sous-chefs, maar lekker een beetje loempia’s eten en over inheemse marktjes struinen, het doet hem zichtbaar goed.

 

2. De chef blijft altijd de chef

Een miertje uitzuigen? ‘Deze smaakt naar kaneel en abrikoos,’ analyseert Sergio. Kruidenmarkt in India? ‘Als je een kwart van een steranijs teveel gebruikt, dan proef je het al.’ Noordkrompen, een zeldzame mossel uit Noorwegen? ‘Wat een krachtige, diepe smaak. Zo’n schaaldier heb ik nog nooit geproefd.’ Als er iets wordt gegeten, dan gaat het culinaire talent in overdrive.

 

3. Je wilt ook een vriend als Axel

Het voelt alsof hij Sergio voor het eerst écht de wereld laat zien. ‘Dit moet een soort gastronomisch bordeel zijn voor Sergio,’ zegt Axel trots als hij de chef over de Khlong Toei markt in Bangkok ziet dartelen. Zit de oldtimer in Mexico in de prut? Axel regelt een sleepwagen. Wil de chef schelpdieren? Axel duikt in koude Noorse fjorden.

 

4. Het woord ‘goesting’ krijgt een andere betekenis

Kenden we dat woord voorheen alleen van die ranzige programma’s van Jambers, dankzij dit programma ga je het associëren met trek in lekker eten.

 

5. Het is leerzaam

Of wil jij zeggen dat je al precies wist hoe mezcal wordt gemaakt? ‘Niet oordelen, eerst proeven, dat heb ik van Sergio geleerd tijdens deze reis,’ zegt Axel. ‘En dan kan het gebeuren dat ik bij het ontbijt schapentestikels zit te eten.’ Het glaasje mezcal bij het ontbijt was wel het idee van Axel. ‘Zo makkelijk is Sergio Herman over te halen,’ zegt de chef, en hij tikt z’n vloeibare ontbijt naar binnen.

 

Niet meer missen? Kijk op donderdagavond naar NPO2, en de gemiste afleveringen kun je op NPO Start terugkijken.

 

Door: FavorFlav

Door: Redactie FavorFlav