Zegeltjes sparen; ik trap er iedere keer weer in

albert heijn supermarkt

 

De afgelopen weken liep ik bij Albert Heijn de deur plat voor de pannenzegels. Maar het bezit van de zaak bleek het einde van het vermaak.

 

 

 

Al jaren staat ie op mijn verlanglijstje: een lage gietijzeren braadpan, zo eentje die ook in een hete oven kan. Maar een beetje pan van dit kaliber kost al gauw 100 euro. En met twee studerende kinderen en een hoge gasrekening stond die pan niet echt hoog op het lijstje van dingen die ik binnenkort moet aanschaffen.

 

Maar toen was ie daar opeens in de Albert Heijn, die zwarte gietijzeren pan van een gerenommeerd merk. Voor slechts € 39,99 plus een volle spaarkaart. Nou, die had ik dus zo bij elkaar gespaard met de huidige prijzen in de supermarkt. Want voor ieder tientje dat ik uitgaf kreeg ik zo’n felbegeerd zegeltje. Uiteindelijk was ik 300 euro aan boodschappen lichter toen ik De Pan eindelijk in mijn karretje kon leggen en voor € 39,99 mee naar huis mocht nemen.

 

Vol verwachting zette ik hem van het weekend op het gasfornuis om aan mijn recept te beginnen. Maar meine Güte, wat vind ik het een rotpan. Gewoon een onding waar niet mee te koken valt. Als ik zachtjes sta te roeren klotst de inhoud er aan alle kanten overheen, want hij is veel te ondiep. En hoe ik ook mijn best doe, werkelijk alles brandt erin aan.

 

Ik had het natuurlijk kunnen weten, want het is niet de eerste keer dat ik erin trap met dat zegeltjes sparen. Zo had ik bij een andere supermarkt al eens meegedaan aan een spaaractie voor messen waar niet mee te snijden viel. De kristallen glazen die ik twee jaar geleden met zegeltjes bij elkaar scharrelde waren weliswaar mooi, maar ze zijn inmiddels bijna allemaal gesneuveld en nu nergens meer te krijgen. En vorig jaar spaarde ik in de kerstperiode voor een boodschappenpakket met producten die ik eigenlijk hartstikke vies vind en zelf nooit zou kopen.

 

Moraal van dit verhaal: ik heb dus eigenlijk overhaast € 339,99 uitgegeven om een pan te bemachtigen waar ik nog geen ei in kan bakken. Voortaan moet ik niet zo hebberig zijn en rustig doorsparen voor een pan van echt goede kwaliteit. Dat is uiteindelijk toch veel goedkoper.

 

 

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit