Ze willen niet

 

Deze baasjes hebben het moment dat hun dieren erachter kwamen dat ze naar de dierenarts gingen perfect gefotografeerd. En wij liggen he-le-maal dubbel. 

 

Naar de dokter gaan vind ik verschrikkelijk. Zo’n saai, wit, stijf gebouw waar iedereen maar ongemakkelijk op z’n telefoon of krant zit te koekeloeren en gedwongen stilletjes ‘goedemorgen’ fluistert als je binnenkomt. Ik kijk stiekem altijd op en probeer te bedenken waarom iedereen in de wachtruimte daar is. De een heeft een nooit-ophoudende-hik, de ander heeft stiekem 15 tenen, en die man daar in het hoekje, die kan niet ophouden met zingen in plaats van praten. Daarom zei hij dus ook geen ‘goedemorgen’ net. Niet echt, hé. Gewoon om het voor mezelf wat leuker en lichter te maken.

 

Dus snap ik het maar al te goed dat deze honden niet enthousiast reageren als ze realiseren dat ze niet onderweg zijn naar het park of strand, maar naar de dierenarts. Eng is het ook. Want wat gaan ze nu weer bij je doen? En wat een verraders zijn die baasjes ook dat ze je zo dwingen om er weer heen te gaan. Hoe durven ze?

 

Maar voor ons zijn deze reacties natuurlijk hart-stik-ke grappig. Ik lag bijna onder de tafel van het lachen. Dus deel ik ze met jou op deze koude woensdagmiddag. Hier op de redactie werden we er een stuk gezelliger van in ieder geval. Hopelijk bij jou ook!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Door: Danique van Leeuwenstijn