Zal ik of zal ik niet?

 

Mijn oog viel op iets nieuws en ik bleef maar kijken. Dat betekent iets. Dat betekent misschien wel dat het iets voor mij is. Of misschien toch niet?

 

Mode is twee keer belachelijk. De eerste keer als het net nieuw is en de tweede keer als het ineens helemaal voorbij is. Een bekend gegeven. Ja, dat dacht je. Ik zal je iets verklappen. Er is namelijk nog een derde keer. En misschien zelfs wel een vierde, bedenk ik me ineens.
 
Eerst even die derde keer. Ze zeggen altijd dat alles terugkomt. Nou, dan moet je even die hippe sandalen zien die de echte trendsetters en trendbegrijpers binnenkort allemaal gaan dragen. Maar waar doen die me nou toch ook alweer aan denken? Zal toch niet zijn aan die dingen die ik juist zo heel graag wilde verruilen voor flatjes? – Maar dat dan nog niet mocht omdat je als kind niet op hakjes mocht lopen, was niet goed voor je voeten.
 
Nu zijn die kinderachtige dingen die ik toen eigenlijk niet meer aan wilde ineens helemaal aan de hand. En ik heb ontdekt dat het ook maar net is hoe je ernaar kijkt, want bij nader inzien zijn ze eigenlijk best leuk. Romantisch. Fladderend bloemenjurkje erbij, strooien hoedje, rieten tasje en je bent helemaal hip, hot en happening. Of zijn we dan bij die vierde keer aanbeland dat mode belachelijk is? Dat er mensen aan mee gaan doen die het nou juist niet moeten doen, want te oud voor trendy fratsen.

 

En wacht, er is nog een vijfde keer. Die keer dat jij als ouder en wijzer geworden vrouw allang weet dat alles terugkomt en daarom alles ook gewoon hebt bewaard. En dan dus die dingen uit de kast haalt die dan weliswaar de inspiratiebron zijn geweest voor de nieuwste trends, maar waarvan de oplettende modekenner meteen ziet dat het nu toch weer een tikkie anders is uitgevoerd. Jij niet. Je haalt gewoon die oude handel weer tevoorschijn en doet het aan. Helemaal aan de hand en op en top modern waan je je ineens.
 
Heb ik een heel goed advies: doe het niet in de buurt van pubers. Die zijn gewoon te eerlijk en lachen je keihard uit. Ga er lekker gezellig met leeftijdgenoten op uit. De paden op de lanen in. Mooie sandalen, gaan met die banaan en er vrolijk meisjesachtig op los genieten.

Trouwens. Er zijn wel heel mooie nu. Ik kwam ze tegen bij het Deense merk Angulus (verkrijgbaar via Angulus zelf en Zalando). Kijk maar:

 


 
En deze zag ik als reclame tussendoor terwijl ik zat te wordfeuden:
 

 
Ga jij eraan meedoen? Ik moet nog heel even denken. Ze schijnen lekker te zitten…

 

 

 

 

 

 

 

Door: Franska

Afbeelding van Franska