De ideale
schoon­zoon

 

Andrea Bocelli komt voor een optreden naar de Ziggo Dome in Amsterdam. Deze Italiaanse zanger heeft meer dat tachtig miljoen albums verkocht. Wat kan die man zingen hè?!

 

Als studentje Italiaans in de jaren negentig was ik natuurlijk een enorme fan van die man. Kon ik eindelijk een beetje oefenen in mijn uitspraak. Met gierende uithalen zong ik met hem mee: Con te partiroooooooooooo. Wereldberoemd werd ie ermee. En hij was ook nog eens leuk om naar te kijken.
 
Inmiddels is Andrea ruim vijfentwintig jaar ouder geworden en nog steeds een mooie meneer. Maar heb je zijn zoon al gezien? Wow. Wat een knapperd zeg. De ideale schoonzoon! Tsjonge, dat zou wat zijn zeg, als ik de schoonmama van Matteo was.
 
Ik zie het al helemaal voor me. Een romantische bruiloft in Toscane. Op een heuvel met een oprijlaan met cipressen en de ondergaande zon. Met tutta la famiglia dineren aan lange tafels en wijn drinken uit kristallen glazen. Daarna zou ik de hele avond met papa Andrea dansen. Zie je het voor je?
 
En zo zou mijn leven er dan voortaan uitzien:

  • Een heleboel leuke kleinkindertjes met bruine bambi-ogen en een kaaklijn waar je u tegen zegt.
  • Heeft de familie Bocelli al een privéjet? Valt dat misschien te regelen?
  • Uiteraard altijd op de eerste rij bij al zijn shows. Ben ik net als Mary Borsato in mijn über-hippe outfit mee aan het dansen.
  • En dan dat vakantiehuis op Capri met een zwembad onder de citroenbomen en privébutler, zalig!
  • Nog net geen rode loper naar het toilet.
     
    Nou ja mam, keep on dreaming, zou mijn dochter zeggen. Het is onduidelijk of zijn zoon Matteo, met wie Andrea een nummer voor het nieuw album opnam, ook mee op tournee gaat. Da’s dan weer een beetje jammer. Ik zwijmel rustig nog even verder…Con te partiroooooooooooo.

 

Pssst: Kijk eens wat een leukerds!

 

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit