Wraps met yoghurtsaus

 

Geen inspiratie? Deze wraps doen het altijd goed!

 

 

Dit heb je nodig

Voor de geroosterde cherrytomaatjes

  • 1 bakje cherrytomaatjes
  • 1 knoflookteen
  • Peper en zout
  • Olijfolie

 

Voor de yoghurtsaus

  • 1 knoflookteen
  • 1 el verse bieslook
  • 5 el Griekse yoghurt
  • 2 el mayonaise
  • Chilipoeder (naar smaak)
  • Citroensap (naar smaak)

 

Voor 2 wraps

  • Een half zakje spekblokjes
  • 2 tortillawraps
  • 1 grote rode ui
  • 2 volle handen sla, naar keuze

 

Zo maak je het

1.     Verwarm de oven voor op 220 graden en was de cherrytomaatjes. Leg de tomaatjes in een ovenschaal, snijd de knoflookteen fijn en doe erbij. Strooi er wat peper en zout overheen en tot slot een scheutje olijfolie. Even goed mengen en  dan gedurende 15-20 minuten in de oven.

 

 

2.     In de tussentijd begin je aan de yoghurtsaus. Snijd de knoflookteen en bieslook fijn. Meng vervolgens alle ingrediënten goed met elkaar.

 

3.     Bak de spekblokjes in een pan, zodat ze lekker krokant zijn. In een andere pan verwarm je de tortillawraps. Snijd vervolgens de rode ui in dunne ringen.

4.     Wanneer de tomaatjes klaar zijn, beleg je de wraps met de cherrytomaatjes, spekjes, rode ui, sla en yoghurtsaus. Even oprollen en lekker genieten.

 

Eet smakelijk!

 

 

 

Door: Meagan Suares

Meagan woont in een studentenhuis in hartje Amsterdam met zes gillende huisgenoten. Studentenmaaltijden vindt ze maar niks, dus staat ze elke avond in de keuken voor iedereen te koken. Ze is dol op reizen, gezelligheid, lekker eten, drinken en ‘af en toe’ sporten.

Fotografie: Nikita Holst

Afbeelding van Meagan Suares