50 tinten rabarber

 

Sonja: Misschien een beetje flauw, maar rabarber heeft wel vijftig verschillende tinten. Als je hiermee de juiste combi maakt, is het heel erg ‘designverantwoord’. Wat een lef!

 

 

Dit huis heeft een flinke kleurinjectie gekregen. Allerlei verschillende tinten roze en rood zijn met elkaar gemengd en gecombineerd. En toch is het helemaal niet tuttig geworden. Eerder uniek en eigenzinnig. En daar krijg je van mij extra punten voor: lekker anders dan de rest.

 
Want wauw, een rozerode vloer, wat een lef heb je dan als je die uitkiest in de winkel. Ik hoor de verkoper al vertwijfeld vragen: ‘Weet u het zeker, mevrouw?’.
Maar je ziet hier dat het heel mooi kan zijn. Wat mij ook direct opvalt, is dat er verder geen hysterische kleuren aan toegevoegd zijn. De ruimte bestaat uit beton en hout, en alleen de kleuren wit, zwart, zand en grijs vullen het kleurenpalet aan. Dat is het geheime ingrediënt als je deze kleuren wilt gebruiken. Of je moet van lekker bont houden natuurlijk…

 

 

O, en dan die badkamer! Die is toch waanzinnig?! Dit heb ik nog bij geen enkele badkamerboer in de showroom gezien, hoor. Veel te gek waarschijnlijk.
Maar waarom zou het ook niet kunnen? Of gaat dit net iets te ver? Wat ik wel zou durven, is dit te gekke behang waarvan je direct steil achteroverslaat. En als ik dan mag kiezen, dan ga ik voor dit geweldige behang met de ooievaars.
 

 
Vogels blijven het goed doen op de muur. Ben je dol op bloemen dan vind je hier en hier genoeg mooie ontwerpen.

 

O ja. Kleur toevoegen aan je interieur hoeft natuurlijk niet voor altijd te zijn. Als je nu al weet dat je volgend jaar waarschijnlijk al uitgekeken bent op het extravagante, hou het dan bij inwisselbare items zoals kussens, kaarsen, vaasjes, deze te gekke tafellamp of een gekleurd bosje bloemen.

 

Wat ook bijdraagt aan deze sfeer, is dat de muren, vloeren en plafonds een doorleefde look hebben. Het hoeft helemaal niet echt al eeuwenoud te zijn: in een nieuwbouwhuis kan je dit ook prima voor elkaar krijgen. De wanden zou je bijvoorbeeld kunnen schilderen met deze prachtige kalkverf. Er staat zelfs een filmpje bij waar ze helemaal uitleggen en laten zien hoe je dit thuis zelf kan aanbrengen. En een ‘oude’ vloer maak je binnen een dag met dit hout wat uit oude panden is gered. De basis is dan in ieder geval helemaal goed.

 

 

Voor het gemak heb ik een kleurkaartje gemaakt, zo kun je gelijk aan de slag. De kleuren die in dit pallet passen zijn:

1. Kangoeroe, 2. Fusie, 3. Verleiding, 4. Hartje, 5. Schelp, 6. Zwart

 

 

Deze komen allemaal uit de Histor-collectie.

 

 

Sonja Balfoort heeft een grote liefde voor interieur, food en garden. Ze is dol op magazines en reist graag. Sonja is getrouwd en heeft twee kinderen.

Fotografie: Wall & Deco