Stil en teruggetrokken zijn deze muurbloemen zeker niet. Als het om behang gaat, zijn we inmiddels geen watjes meer: het mag groots en overdreven! Alsof je middenin een reuzeboeket woont.

 
 

1. BN Wallcovering, 186×280 €199

2. Ashley Woodson, circa €14 per m2

 

Waar hebben we dit toch eerder gezien?, vraag je je misschien af. Want heel nieuw is het niet. Onze ‘oude meesters’ wisten allang dat bloemen een onweerstaanbare indruk maken. En zoals dat is met trends, komt ook deze trend uit onze geschiedenis.
 
Want wist je dat het in het Rijksmuseum barst van de bloemen? Je vindt er de allermooiste stillevens van oude meesters zoals Jan Davidszoon de Heem (1608-1683) en Rachel Ruysch (1664-1750). Lang voordat de fotografie werd uitgevonden, wisten deze schilderende heren en dames de textuur en kleuren van rozen, tulpen en andere bloemen perfect vast te leggen.
 

3. Ellie Cashman, circa €150 per m2

4. Ashley Woodson, circa €14 per m2

 
Verschillende ontwerpers en behangmerken hebben zich laten inspireren door deze stillevens. En hoe prachtig is het om je hele wand hiermee te bekleden. En makkelijk. Want geef alleen maar de muurmaat door, en het behang wordt exact op het gewenste formaat aangeleverd.
 
Een boeket op maat.
 
P.S. Zien hoe behang wordt gemaakt? Kijk dan hier.

 

Wil je nog meer wandinspiratie? Lees de vorige post van Sonja.

 

 

Sonja Balfoort heeft een grote liefde voor interieur, food en garden. Ze is dol op magazines en reist graag. Sonja is getrouwd en heeft twee kinderen.

Fotografie: BN Wallcovering, Ashley Woodson, Ellie Cashman