Terug van weggeweest: het wandkleed!

 

Sonja: Waarom ik nog geen wandkleed heb? Ik ben gewoon bang dat ik het verkeerde kies, dat ik de week erna net een nog mooiere tegenkom en ik dus met een lelijkerd zit opgescheept. Daarom wacht ik af, tot ik verliefd word. Of zoiets. Wat nu de juiste tactiek weet ik niet, maar vast staat dat er een wandkleed gaat komen.

 

 

Net zoals vroeger maar dan in een nieuw jasje. Een wandkleed is een met de hand geweven tapijt met ingeweven versiering of voorstelling. De kleuren zijn nu net even anders waardoor we weer helemaal warmlopen voor deze golden oldie.
Van oorsprong diende het wandtapijt ter isolatie van koude binnenmuren, daarna werd de decoratieve functie het belangrijkst en lang werd het, vanwege de grote kostbaarheid, gezien als investering. Het succes van het wandtapijt als decoratie is deels te verklaren door het mobiele karakter ervan. Vorsten en edellieden konden ze op vrij eenvoudige wijze meenemen van hun ene residentie naar de andere.
Tegenwoordig gebruiken we ze vooral ter decoratie, maar heb je het gevoel dat je huis niet ‘knus’ genoeg is of klinkt het wat hol in de woonkamer? Met een wandkleed vang je twee vliegen in één klap: mooi om naar te kijken en die nare galm verdwijnt. Zelf maken is zeker een optie, maar daar moet je natuurlijk wel tijd voor hebben. Het schijnt trouwens helemaal niet zo moeilijk te zijn en het zorgt tegelijkertijd voor de broodnodige ontspanning. Maar er zijn ook genoeg kant-en-klare beauties te vinden dus waarom ingewikkeld doen? De keuze is reuze en de uitvoering iedere keer weer anders.

1. Wandkleed macramé geknoopt €79,99 Sissy Boy

2. Handgemaakt met liefde €75 NOM

3. Katoenen wandkleed €23,95 Giga Meubel

4. Wandkleed met kleur €165 shopmariekerusticusstyling

5. Dit grijze wandkleed Stasia van Broste Copenhagen is gemaakt van diverse kleuren wol en zorgt in no time voor een heel andere look in je kamer €84,95 Trendyard

6. Kleur op je muur €32,50 At Home Living

7. Handgeweven wandkleed gemaakt van pure wol met een grafisch dessin €199,95 byzenz

8. Katoenen wandkleed €57,95 Liv Lifestyle

9. Dip&dye wandkleed €89 Deens

 

 

Sonja Balfoort heeft een grote liefde voor interieur, food en garden. Ze is dol op magazines en reist graag. Sonja is getrouwd en heeft twee kinderen.