En, hoe staat jouw keuken erbij na twee dagen van uitgebreide kerstdiners? Wedden dat ik je op deze laatste windag van het jaar heel blij maak met deze toffe prijs?

 

 

 

In Huize Smit geldt de regel dat wie kookt, de keuken niet op hoeft te ruimen en dus ben ik de Sjaak als het om poetsen gaat. Normaal gesproken ga ik dan flink tekeer met bleek en ontvetter, maar eigenlijk is dat helemaal niet zo’n goed idee. Want wist je dat traditionele schoonmaakmiddelen 99% van de bacteriën doden en dat dat eigenlijk helemaal niet zo slim is als het lijkt?

 

Juist deze schoonmaakmiddelen maken dat je last kunt krijgen van je gezondheid en daarin ben je heus niet de enige. Het aantal gevallen van allergieën en immuunstoornissen is de afgelopen 20 jaar zelfs met 400% gestegen. Hoog tijd om daar wat aan te doen, vond de Belgische bio-ingenieur Joris Jansen, de bedenker van Yokuu, een nieuwe revolutionaire manier van poetsen. Hij ontdekte dat verschillende soorten natuurlijke bacteriën juist goed zijn voor ons immuunsysteem en onze gezondheid en ook nog eens je huis schoonmaken.

 

Joris selecteerde vijf verschillende bacteriestammen die als microscopisch kleine schoonmakers vuil kunnen afbreken. Hierdoor worden dus niet alle microben in je huis gedood, want met deze schoonmaakmiddelen blijven de juiste bacteriën tot wel zeven dagen actief om vet, viezigheid en nare geurtjes af te breken. En zo wordt er juist plaats gemaakt voor het onderhouden van een gezonde microflora waar je huis van opknapt en jouw gezondheid niet op afknapt.

 

Er zitten geen microplastics of andere chemicaliën in en ze zijn helemaal opgebouwd uit natuurlijke ingrediënten. Bovendien zijn alle verpakkingen gemaakt van 100% papier en de navulbare flessen van hoogwaardig plastic voor een lange gebruiksduur. Speciaal voor de feestdagen mag ik drie keer een te gekke schoonmaakbox ter waarde van €49,95 weggeven, met producten die ruiken naar een heerlijk fris dennenbos. Je kunt helemaal losgaan met een allesreiniger, glasreiniger, badkamerreiniger en vloerreiniger en met vaatwastabletten en wasstrips.

 

 

Iets voor jou? Mail me dan je naam en adresgegevens via winnen@franska.nl en wie weet gaat jouw huis spic & span het nieuwe jaar in.

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit