Als je net als ik een grote fan bent van Karin Bloemen dan wil je vast wel weten wat ik op deze Woensdag Windag weg mag geven.

 

 

Als er iemand is waar ik mateloos veel bewondering voor heb dan is het wel voor deze vakvrouw.

 

Wist je dat Karin Bloemen ooit een van de achtergrondzangeressen van Gerard Joling was? En ze was nog niet eens klaar met de kleinkunstacademie toen ze al een rol te pakken had in de musical De zoon van Louis Davids. Niet te geloven dat ze al zoveel jaar het publiek weet te boeien met haar typetjes, haar humor en bovenal haar prachtige stem. Ze kende enorme hoogtepunten maar ook diepe dalen, zoals de dood van haar zus en haar incestverleden.

 

Maar in plaats van in een hoekje te gaan liggen huilen, kiest ze er steeds weer voor om voluit te leven. Hoe ze dat gedaan heeft vertelt ze in dit nieuwe prachtig geïllustreerde jubileumboek.

 

 

 

‘Karin schetst het hobbelige pad langs uitverkochte zalen, een zakelijk faillissement, gewonnen prijzen en een burn-out. Behalve over haar soloprogramma’s vertelt ze openhartig over het schnabbelcircuit, haar werk voor radio en televisie en haar collega’s uit het vak. Met vlag en wimpers is niet alleen een must-have voor alle Karin Bloemenfans, het is een boek voor iedere theater- en cabaretliefhebber, barstensvol vrolijke anekdotes. Zoals over hoe ze tijdens de millenniumwisseling bijna geëlektrocuteerd werd op de Dam, of over die keer dat ze zonder het te weten op een boot vol criminelen optrad.’

 

Nou, dat smaakt naar meer nietwaar? Als je een van drie exemplaren wil winnen stuur me dan snel een mailtje met je naam en adresgegevens via winnen@franska.nl en wie weet ploft er binnenkort een exemplaar bij je op de mat.

 

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit