Heb je afgelopen weekend ook zo genoten van het platina jubileum van Her Majesty The Queen? Dan heb ik hier een fantastisch boek over The Royal Family dat je vandaag kunt winnen.

 

 

 

Wat zag ze er klein en kwetsbaar uit hè, in haar beeldige groene jas met bijpassende hoed, afgelopen zondag daar op het balkon van Buckingham Palace. Zeventig jaar op de troon, inmiddels 96 jaar oud en still going strong. Elizabeth is er nog steeds niet klaar voor om achter de geraniums te gaan zitten. En wat een turbulente jaren heeft ze achter de rug.

 

In de biografie The Palace Papers schrijft onderzoeksjournalist Tina Brown hoe Elizabeth in de afgelopen 25 jaren na de tragische dood van prinses Diana niet alleen probeerde de grip op haar familie te houden, maar ook om Camilla, de grote liefde van Charles, geruisloos The Firm binnen te loodsen en om de burgermeisjes Kate en Meghan in het gareel te krijgen. Want het gaat nogal eens mis binnen deze familie.

 

Tina Brown is de voormalige hoofredacteur van Vanity Fair en The New Yorker en weet duidelijk waar ze het over heeft. Ze geeft een buitengewoon gedetailleerd kijkje in de koninklijke keuken met haar boek dat leest als een trein. Soms lijkt het alsof de doos van Pandora opengaat maar het boek is zeker geen roddelverhaaltje want alles is op feiten gebaseerd. Ik zat 500 pagina’s lang te smullen en dan blijkt maar weer dat ook deze buitengewone royals op zoek zijn naar doodgewone dingen zoals liefde, erkenning en geborgenheid. Het zijn net echte mensen.

 

Wil je dit mooie boek ook graag lezen? Stuur dan een mailtje met je naam en adresgegevens aan winnen@franska.nl en wie weet is een van deze exemplaren dan voor jou!

 

 

 

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit