Vandaag heb ik een heel leuke prijs die ik zelf wel zou willen winnen en ik weet zeker dat het ook iets voor jou is. 

 

 

Had jij ook posters van Kim Wilde of George Michael boven je bed? Of was jij meer van het ruigere werk van Frankie goes to Hollywood? Deze week zit ik helemaal in de jaren 80, de tijd dat ik met mijn beugelbekkie op de middelbare school zat, Doe Maar tot mijn grote verdriet besloot om nooit meer op te treden en ik voor mijn zestiende verjaardag een echte Sony Walkman kreeg. Het beste cadeau ooit!

 

De jaren 80 waren fascinerend, er gebeurde zoveel! Alles werd anders en blééf anders. Er kwamen computers, MTV begon op de Nederlandse televisie en ik kreeg een betaalpas van de Postbank (‘Giroblauw past bij jou’) met een supersonische pincode waarmee ik geld uit de muur kon halen. Samen met mijn vriendinnen deed ik aan aerobics en spaarde ik voor een poloshirt van Lacoste of Kappa. Merken werden steeds belangrijker en de advertenties uit die tijd om die merken te promoten zijn zo tof om weer te zien.

 

 

Hoe schattig was Petje Pitamientje (‘ze zei meneer tegen me’) en hoe bizar was het dat Youp van ’t Hek in zijn eentje het biermerk Buckler om zeep hielp. In Forever 80’s zul je net als ik vast hartstikke veel herkennen. In dit superleuke boek herleef je aan de hand van de advertenties die het decennium kleur gaven weer het Zwitserlevengevoel en herken je meteen dat blonde meisje achter de bar van de advertentie van Melk de Witte Motor. Het is een fantastisch dikke trip down memory lane en dat is me toch leuk!

 

forever '80

 

 

Ik mag 5 exemplaren weggeven, dus stuur me snel een mailtje met je naam en adresgegevens en wie weet ploft er straks eentje bij jou op de deurmat.

 

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit