Er zijn zo van die dingen waarvan je hoopt dat ze heel lang duren, de prijs van deze Woensdag Windag is er zo eentje.

 

 

 

Dat de regen deze zomerdagen met bakken uit de hemel valt kan me ab-so-luut helemaal niks schelen. Nu heb ik meer tijd heb om languit met een pot thee op de bank te liggen met het nieuwe boek van Lady Anne Glenconner. Je weet wel, die dame die jarenlang een van de hofdames van de flamboyante Britse prinses Margaret was. Haar excentrieke echtgenoot kocht ooit een zompig eiland in de Caraïbische zon en toverde het om in een toevluchtsoord voor the rich and famous met de legendarische naam Mustique.  

 

 

Nu zou je denken dat dit een recept was voor een lang en gelukkig leven, maar dat was het niet bepaald. Ze verloor twee kinderen en haar extravagante echtgenoot zorgde ervoor dat hij al zijn bezittingen aan zijn minnaar achterliet. Anne schreef er een gigantische bestseller over. In De Hofdame kregen we al een kijkje in de keuken van de wereld van de hoogste kringen van de Britse elite. Omdat het zo’n doorslaand succes was en de inmiddels 91-jarige Lady Anne nog zoveel onthullende verhalen op de plank had liggen schreef ze gewoon nog een boek en ook dat is een weer parel die je in een ruk uit wil lezen. Ik vond het gewoon jammer toen ik het boek uit had.

 

 

 

 

 

‘In De Barones geeft deze lady Anne met schokkende, grappige en wijze anekdotes een inkijkje in haar leven en vertelt ze over de lessen die ze heeft geleerd. Hoe ze gastvrouw werd van de prachtigste feesten, hoe ze als hofdame diplomatie en etiquette onder de knie kreeg en hoe ze ook nog moeder kon zijn. Want ze leerde hoe belangrijk familie en vrienden waren, in goede én in slechte dagen. Want zware tijden waren er: zo uit Anne zich voor het eerst over de mishandeling en het geweld binnen haar onstuimige huwelijk. De Barones is een eerlijk verhaal over het buitengewone bestaan van lady Anne. Zij is een inspirerend voorbeeld voor ons allemaal.’

 

 

Nou heb ik je vast zo nieuwsgierig gemaakt dat je dit ook wel zou willen hebben. Dat kan als je je naam en adresgegevens aan me opstuurt via winnen@franska.nl zou het zomaar kunnen zijn dat je een van de 5 winnaars wordt.

 

 

 

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit