Zullen we het op deze Woensdag Windag maar niet over het weer hebben? Want met deze prijs heb je al die regen toch niet meer in de gaten.

 

 

 

 

Even tussen jou en mij… Ben jij ook weleens op een ochtend wakker geworden met het idee dat je je leven helemaal om zou willen gooien? Als je pubers hun zooi niet opruimen, je kat op de vloerbedekking gespuugd heeft en je lief maar niet snapt dat je geen oplossing wil, maar dat hij alleen maar naar je hoeft te luisteren? Zo’n dag waarop je denkt: ik loop NU weg en kom NOOIT meer terug!

 

Precies dat doet de hoofdpersoon in All Fours, een heerlijk spannend boek van Miranda July. Deze veelgeprezen Amerikaanse filmmaker, beeldend kunstenaar en auteur, schreef al eerder fijne boeken zoals Niemand hoort hier meer dan jij en De eerste foute man. In haar nieuwe ontroerende werk staat een vrouw van middelbare leeftijd centraal die aan de tweede helft van haar leven begint en bang is dat het nooit meer leuk zal worden. 

 

 

Een semi-bekende kunstenaar besluit spontaan dat ze niet met het vliegtuig, maar met de auto van Los Angeles naar New York wil reizen. Twintig minuten nadat haar man en kind in de achteruitkijkspiegel zijn verdwenen neemt de vrouw zomaar een afslag van de snelweg en huurt een kamer in een goedkoop motel. In eerste instantie is dat voor één nacht, maar al snel blijkt dat ze niet van plan is om ergens anders heen te gaan. Ze verandert de kamer in een luxe suite en begint een affaire met een jongere, getrouwde man. Toch zal er aan dit vluchtgedrag een einde moeten komen, en dan valt de realiteit van haar leven als moeder, echtgenote en vrouw in de overgang niet meer te ontkennen. In All Fours besluit een 45-jarige vrouw zichzelf opnieuw uit te vinden. Ze heeft alleen geen idee wat het gaat opleveren.

 

Dat dus…

Ook zin in een duik in het leven van een ander? Laat me dan in de comments onder dit Facebookbericht weten waarom jij een van de 5 exemplaren wil winnen.

Houd de komende tijd dus je inbox van Facebook in de gaten, want het zou zomaar kunnen dat ik je via een chatbericht laat weten dat jij een van de winnaars bent. Dus zorg ervoor dat je berichtenfunctie is ingeschakeld! Reageer je niet binnen een week dan maak ik iemand anders blij met deze prijs.

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit