Deze Woensdag Windag heb ik een bijzondere prijs. Misschien heb je er zelf iets aan of kun je er een ander mee helpen.

 

 

Marian Mudder, die je vast wel herkent als actrice uit Baantjer, Medisch Centrum West, of Flikken Maastricht, is niet alleen een prachtige vrouw en succesvol actrice. Maar wat maar heel weinig mensen weten is dat ze ook iemand is die jarenlang last heeft gehad van Angst met een hoofdletter. Ze leefde haar leven zoals haar ouders dat deden; zorgelijk, bang en niet in staat om affectie te tonen. Dat nam ze als kind over en dat beheerste jarenlang haar doen en laten.

 

 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Een bericht gedeeld door Marian Mudder (@marianmudderinsta)

 

Dat zou je niet denken van iemand die in een zeer succesvolle serie wekelijks op televisie komt. Hoe kan zo iemand nu onzeker zijn over haar uiterlijk, haar acteerwerk, de liefde en over zichzelf als persoon? Ze kwam erachter dat het allemaal met angst te maken had en ze besloot op een gegeven moment het beest in de bek te kijken en in therapie te gaan. Na jaren ging het met vallen en opstaan eindelijk beter.

 

Inmiddels is Marian zelf therapeut en heeft ze een eigen praktijk gespecialiseerd in angstproblematiek en is ze mindfulnesstrainer. Ze schreef al eerder romans en nu is er het boek ‘Wat ik eerder had willen weten’ waarin ze haar ervaringen deelt over hoe ze uiteindelijk van haar angst af is gekomen.

 

 

Zoals Marian zelf in haar voorwoord zegt: ‘Dit boek is voor wie zich beter wil voelen, voor wie het leven soms moeilijk vindt, voor wie niet zeker weet of hij de moeite waard is. Het is voor wie graag zijn eigen weg zou gaan maar niet goed durft. Voor wie het leven maar een angstige aangelegenheid vindt.’.

 

Ook iets voor jou om dit jaar lichter te leren leven? Laat dan een reactie achter onder dit Facebookbericht of stuur een mailtje met je adresgegevens naar winnen@franska.nl.

 

Bron: ‘Wat ik eerder had willen weten’ door Marian Mudder

 

 

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit