Word jij ook dolgelukkig van versgebakken brood? Dan is deze Woensdag Windag speciaal voor jou.

 

Je kunt mij er ’s nachts voor wakkermaken. Versgebakken brood, liefst met een knapperig korstje en een bite, zoals ze dat noemen. Met smaak dus. Zoals zuurdesembrood. Vroeger zat dat type brood nogal in de geitenwollensokkenhoek, maar nu is het superhip.

 

En supereasy om te bakken. Als je tenminste weet hoe dat moet. Roy Allen heeft er een prachtig boek over geschreven: ‘Hoe je een brood laat rijzen. En verliefd wordt op desem!’  In dit boek laat Roy met foto’s stap voor stap zien hoe je een zuurdesembrood bakt zoals het hoort. Op traditionele wijze, maar verrassend eenvoudig. Want eigenlijk is het best bijzonder dat je van een simpele kom met bloem zoiets lekkers kunt maken, toch?

 

Ik zou dit boek dus wel zelf willen houden, dat snap je. Maar houd je vast, ik mag 3 verse exemplaren weggeven. Wat denk je, wordt de bakker in je wakker?

 

Je weet wel wat je te doen staat hè? Even naar de Facebookpagina van Franska.nl en onder dit artikel de reden achterlaten waarom jij wilt winnen. Volgende week verloot ik ze alle drie. Je hoort dus nog van me. Heb je geen Facebook, dan een mailtje naar winnen@franska.nl.

 

Hoe je een brood laat rijzen van Roly Allen 
(Laurence King Publishing)

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit