Deze winactie is niet alleen voor hippe mensen. Want zeg nou zelf, dit wil je toch proberen?

 

 

Voor het eerst van mijn leven ben ik hip. Niet omdat ik met de nieuwste gympen loop of een kekke bril op mijn neus heb. Maar omdat ik behoor tot de groeiende groep flexitariërs in Nederland.

 

Ik kan heus genieten van een lekker biefstukje of gehaktballetje op zijn tijd, maar iedere dag vlees eten vind ik, net als twee derde van de Nederlanders, niet meer van deze tijd. Vroeger zat er niets anders op dan een blokje smakeloze tofu te bakken., dat is nu wel anders. De dagen dat je niks te kiezen had als je geen vlees wilde eten, zijn gelukkig allang voorbij.

 

Want de keuze is reuze in het koelvak met fijne vleesvervangers. Burgers, balletjes of worstjes, allemaal even lekker en gezond voor lijf en leden. En beter voor de dieren en het milieu. Want wist je dat er 8000 liter water nodig is om 1 hamburger te produceren? Moet je nagaan hoe lang je met die hoeveelheid water onder de douche kunt staan.

 

 

 

Dat vind ik alleen al een hele goede reden om minder vlees te eten. Want een beter milieu begint toch echt bij mijzelf en in mijn boodschappenkarretje. Daarom kies ik regelmatig wat lekkers van Meatless Farm. Pittige worstjes, crispy nuggets, sappige burgers, schnitzels… Allemaal 100% plantaardig, 100% duurzaam en 100% lekker.

 

Ben je ook al een hippe flexitariër of eet je helemaal geen vlees? Of wil je in deze Nationale Week Zonder Vlees gewoon eens proeven hoe zo’n vleesvervanger nou eigenlijk smaakt? Dan bof je vandaag.

 

Ik mag namelijk 10 pakketten met een lekker assortiment van Meatless Farm weggeven. Meedoen? Laat onder dit bericht op Facebook dan even weten waarom je zo’n pakket wil winnen of stuur een mailtje aan winnen@franska.nl.

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit