Ik was ‘m kwijt, maar inmiddels heb ik hem weer gevonden. Nu word je natuurlijk wel nieuwsgierig?

 

 

Er zijn van die dagen dat ik het ook allemaal even niet meer weet, dan is mijn flow ver te zoeken Dat voelt alsof ik niet meer de baas ben over mezelf maar me laat leiden door dingen die eigenlijk helemaal niet belangrijk zijn. Terwijl er echt wel grotere zaken in het leven zijn dan de laatste roddels of  weer nieuwe schoenen of een nieuwe broek. Want zeg nou zelf, een betere wereld begint toch echt bij jezelf.

 

In het boek Finding Flow laten Kristina Zumpolle en Hanna Kiebert je zien hoe je je door middel van simpele oefeningen en activiteiten meer met jezelf en met andere verbonden voelt. Geen zweverig gedoe maar klare taal met praktische tips en ideeën waar je wat aan hebt.

 

 

Door bijvoorbeeld eens bewust even stil te staan. Stilte is een luxe geworden die je af en toe hartstikke nodig hebt. Wanneer was de laatste keer dat je dan niet meteen je telefoon greep om te scrollen op Facebook of in de nieuwsapp, maar gewoon eens even je gedachten de revue liet passeren? Terwijl dat stilstaan juist maakt dat je nieuwe mogelijkheden gaat zien waar je misschien nooit eerder over nagedacht.

 

 

Dit mooie boek zette me wel aan het denken over een aantal bouwstenen van het leven en prikkelt tot het resetten en reorganiseren ervan. Zo kom ik weer toe aan het stellen van nieuwe persoonlijke doelen die uiteindelijk weer effect hebben op een betere wereld. Want als we allemaal proberen om te een steentje bij te dragen dan worden we er uiteindelijk allemaal beter van.

 

Ben jij ook op zoek naar deze flow en wil je het boek graag winnen? Laat dan een reactie achter onder dit facebookbericht of stuur een mailtje aan winnen@franska.nl

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit