Vandaag heb ik me toch een leuke prijs voor je gevonden! Deze Woensdag Windag is voor iedereen die houdt van een mooie wandeling met wat lekkers toe.

 

 

 

Ben jij de afgelopen jaren ook zo van wandelen gaan houden? Dat het goed is voor lijf en leden wist je natuurlijk allang. En dat het je hoofd zo fijn leegmaakt is ook een dikke bonus. Die stappenteller is dus zo gek nog niet. Maar ga je dan steeds in je eigen buurtje lopen of wil je weleens wat anders? Want honderd keer hetzelfde rondje, daar is natuurlijk geen bal aan. Er is vaak zoveel meer te ontdekken als je wat verder om je heen kijkt. Misschien is het wel de moeite waard om er een stukje voor te rijden om in een totaal andere omgeving je wandelkilometers te maken. Of kom je ergens waar het zo mooi is dat je aan een dag niet genoeg hebt en je er wel een dagje lopen aan vast wil plakken. Dan heb ik hier de prijs voor jou!

 

Claudia Straatmans, de hoofdredacteur van het tijdschrift Nouveau is ook dol op wandelen en lekker eten en vond dat het hoog tijd werd om daar eens een boek over te schrijven. Voor Het 4-seizoenenwandelboek maakte ze meer dan 50 wandelingen door heel Nederland en kwam daar de allerlekkerste horeca tegen om neer te ploffen als je de 10.000 stappen hebt gezet. Voor ieder seizoen is er een mooie route en de keuze is reuze om jezelf daarna te belonen met een chocolademelk met een toef slagroom, een uitgebreide lunch of een glas knisperende chardonnay. Van Kinderdijk tot Bakkeveen en van Terschelling tot Margraten, Claudia heeft hier de tofste paden, weggetjes en lanen voor je gevonden. Bovendien krijg je fijne tips van onder meer weervrouw Helga van Leur, stylist Lonneke Nooteboom en culinair journalist Janny van der Heijden, ervaren wandelaars met verstand van zaken.

 

 

Ik mag 5 exemplaren van dit superleuke boek weggeven. Je weet het inmiddels wel hè?! Een mailtje met je naam en adresgegevens aan winnen@franska.nl en wie weet loop jij straks met dit leuke boek in je rugzak door de Kaapse Bossen of over de Brabantse Wal.

 

 

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit