Zo, heb je de feestdagen overleefd? Stonden er gekke dingen op tafel en heb je nu weer trek in normale kost? Dan wil je dit vast heel graag winnen.

 

 

Wim Ballieu is een Belgische tv-maker en chef-kok. Opgegroeid in de ouderlijke slagerij kreeg hij het goede eten al met de paplepel ingegoten. De laatste jaren dacht hij steeds vaker terug aan de heerlijk gerechten die zijn moeder vroeger maakte. Vegetarisch, met vlees of vis en vooral: boordevol groenten. Hij besloot er daarom een boek over te maken. 

 

 

In Ovenschotels vind je stevige kost zonder al te veel poespas verzameld in 66 zalige recepten, gerangschikt per seizoen. Je krijgt al trek als je de prachtige foto’s ziet. Voor de doordeweekse dagen of juist een makkelijke zaterdag. Ben je meer van de klassieke aardappelen-vlees-groente-combinatie of eet je liever vega? In dit boek vind je de lekkerste recepten om in de oven klaar te maken. Helemaal niet ingewikkeld en met ingrediënten die je gewoon in de supermarkt kunt kopen.

 

 

Volgens Wim is het koken met de oven een feest. Of je nu voor twee of twintig mensen iets klaar wil maken, de oven is je vriend. Wil jij één van de drie boeken winnen? Laat dan een reactie achter onder dit Facebookbericht of stuur een mailtje met je adresgegevens aan winnen@franska.nl. Wie weet ben je één van de gelukkigen!

 

 

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit