Deze Woensdag Windag een heerlijke prijs om je vingers bij af te likken.

 

 

Issa Niemeijer-Brown groeide op in een familie van thuisbakkers. Als kleine jongen leerde hij dus al om met de juiste producten het lekkerste brood te bakken. Hoewel hij eerst cum laude afstudeerde als socioloog aan de universiteit bleef de liefde voor het bakkersvak aan hem trekken en schoolde hij zich alsnog om. En gelukkig maar, want Issa kan bakken als de beste.

 
Zijn ‘Boek over Brood’ was een enorm succes en werd zelfs getipt als beste kookboek van het jaar. Deze bakker weet waar hij het over heeft, want de croissants uit zijn eigen zaak die hij samen met zijn broer Marco runt, zijn door Het Parool verkozen tot de lekkerste van Amsterdam. De krant noemde ze zelfs ‘woest aantrekkelijk’! Een geweldige combinatie van eenvoud en smaak, meer heb je dus niet nodig.

 

 
In zijn nieuwe boek ‘Patisserie’ laat Issa zien dat je echt geen meesterbakker hoeft te zijn om toch de perfecte korst te kunnen bakken, of een carnaval van smaken goed te kunnen combineren in de lekkerste crème-vullingen van taartjes. Hij kiest juist voor eenvoud, maar dan wel in combinatie met uitzonderlijk fijne smaken.

 
Stap voor stap legt hij uit hoe hij dat doet zodat jij ook moeiteloos de blits maakt met het mooiste gebak van pâte feuilletée inversée of een sablé à l’orange et aux raisins. Maar je kunt ook helemaal los op soesjes, appelbollen en banketbakkersroom.

 

 
Loopt het water je al in de mond? Laat dan onder dit Facebookbericht weten waarom jij 1 van de 10 exemplaren wil winnen. Of stuur een mailtje aan winnen@Franska.nl.

 

Als je gewonnen hebt laat ik het je weten via mail of via een DM op Facebook. Let je dus wel op je berichtenbox van Facebook en e-mail? De winnaars krijgen een week de tijd om zich bij mij te melden, anders ga ik iemand anders met deze heerlijke prijs blijmaken.

 

 

Beeld:  Inga Powelleit.

 

 

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit