Ja hoor, de Woensdag Windag is er weer! Met vandaag iets wat je zeker in je koffer stopt of op je nachtkastje wil hebben…

 

 

Andrew Morton schreef in 1992 een boek dat wereldberoemd werd. De biografie van prinses Diana, en wat een verhaal was dat zeg. Of het allemaal waar was, dat zullen we nooit weten, maar smullen was het wel.

 
Dat hij een grote kenner is van het Britse koningshuis blijkt wel uit zijn nieuwste boek ‘Elizabeth & Margaret’. Hierin geeft Andrew een uniek kijkje in de keuken van de zusterband tussen Koningin Elizabeth en prinses Margaret. Ooit twee gewone zusjes in een buitengewone familie, maar toen hun vader George VI koning moest worden omdat zijn broer Edward VIII vrijwillig afstand van de troon deed veranderde alles. Elizabeth werd troonopvolger en zelfs koningin toen ze nog maar 25 jaar oud was. 

 

 
Wat gebeurt er met je als je opeens moet buigen voor je zus omdat ze de koningin van Groot-Brittannië wordt? Wat doet het met je als jij moet beslissen of je zusje met haar grote liefde kan trouwen? Hoe loyaal blijf je aan elkaar wanneer de plicht roept? En wat is belangrijker: de relatie met je zus of de kroon?
 

 

Voor de fans van The Crown is dit verplichte kost want het boek zit net als de serie vol met historische details. Nou vind ik dit soort verhalen altijd om te smullen, kon ik dit boek dus niet wegleggen en weet ik zeker dat ik jou hier ook een plezier mee doe. Hebben?

 
Nou, this is your lucky day want ik mag maar liefst 3 exemplaren weggeven. Laat een berichtje achter onder dit Facebookbericht of stuur een mailtje aan winnen@franska.nl.
 

 

 

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit