Een kletsnatte dag vandaag, maar niet getreurd want er is eindelijk echt zomers weer in aantocht. Dan wil je dit vast wel winnen.

 

 

Mijn meneer is dol op poetsen. Helaas niet als het om de badkamer of de gootsteen van de keuken gaat. Hij is vooral dol op het poesten van zijn grote liefde, de barbecue. Mister BBQ noemen we hem hier in huis, omdat hij zelfs bij -5 nog buiten staat te braaien. Niets is hem te dol. Van een rib roast met kerst tot hamburgers voor 55 man tegelijk tijdens een zomerse verjaardag, hij draait er zijn hand niet voor om.

 

Maar voor hij al dat lekkers op de grill legt moet dat ding helemaal spic and span zijn. Want dat is beter voor de smaak. Dat heeft hij geleerd van grillmeester Jord Althuizen. Volgens deze wereldkampioen barbecueën ‘doen Nederlanders gelukkig tegenwoordig veel meer met hun barbecue dan alleen wat worstjes grillen, denk aan mooie grote stukken vlees die langzaam gegaard worden en complete maaltijden op het rooster. Ik ben dan ook blij om te zien dat Nederlanders goed omgaan met hun barbecue, want een schone barbecue is niet alleen veiliger, maar ook beter voor de kwaliteit.’

 

Dat heeft meneer goed in zijn oren geknoopt en daarom wordt de barbecue in Huize Smit altijd eerst grondig gereinigd voor erop gebakken wordt. Dat doet hij niet met een suffig sopje maar met het betere werk van HG, specialisten op het gebied van schoonmaken. Met deze krachtige barbecuereiniger boent hij zelfs het ingebrande vet van de roosters en zijn die in een paar minuten weer hartstikke schoon. Met de HG Vetweg maakt hij de rest schoon en is de BBQ weer als nieuw voor de volgende ronde.

 

 

Ik mag van onze vrienden van HG zes fijne pakketten t.w.v. € 65,- weggeven met allerlei schoonmaakmiddelen die speciaal voor een vettige barbecue zijn gemaakt. En dan krijg je ook nog het boek Smokey Goodness van Jord Althuizen erbij cadeau voor de nodige inspiratie om je barbecue weer flink vies te maken met allerlei lekkers.

 

Meedoen? Laat dan een reactie achter onder dit Facebookbericht of stuur een mailtje aan winnen@franska.nl.

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit