Sommigen mensen lusten er wel pap van, ik neem er eentje per dag. Maar dan wel de allerlekkerste.

 

 

 

‘Ja, ik ben ’n gebruiker

Het pure spul dus zonder de suiker

Ik giet ’t zwarte goud in een kop

En ik leef weer op…’

 

Dit stukje tekst uit de meezinger van VOF De Kunst ken je vast nog wel. Een kopje koffie is wat je nodig hebt om fris en fruitig je dag te beginnen, door te komen of te eindigen. Sommigen mensen lusten er wel pap van, ik neem er eentje per dag. Maar dan wel de allerlekkerste…

 

Zeker nu ik niet meer voor een café au lait of caffè lungo bij mijn favoriete koffietentje terecht kan, koop ik nog vaker vers gebrande koffie om thuis een lekker bakkie te zetten. Dat verschil met de vacuümverpakte variant uit de buurtsuper proef je echt, en zo is versgemalen koffie een cadeautje voor jezelf.

 

En dit overheerlijke cadeautje, dat is de koffie van Simon Lévelt. Zij importeren bonen uit meer dan twintig landen en branden en melangeren alles zelf in hun eigen branderij in Haarlem. Met ingrediënten uit alle windstreken zorgen ze voor verrassende combinaties en melanges. Zonder toevoegingen. Niet gek dat het zo lekker is, toch? En zij letten niet alleen op de smaak van de bonen maar ook op het milieu. Dat doen ze door de inzet van deze herbruikbare, katoenen koffiezak. Kun je nagaan hoeveel papier en plastic verpakkingsmateriaal dat scheelt als je voortaan met deze zak je koffie koopt. En het blijft net zo lekker en vers als op de dag van aankoop.

 

 

Wil je dat ook weleens proberen? Dat kan, want ik mag twee goedgevulde koffiezakken weggeven met een van de 25 premium biologische koffiesoorten die in het assortiment van Simon Lévelt te vinden zijn. Je mag zelf je eigen melange uitkiezen in een van hun ruim veertig winkels. Er is er dus altijd wel een bij jou in de buurt. Dat wordt genieten!

 

Meedoen? Gewoon even naar de Facebookpagina van Franska.nl en onder het artikel over deze Woensdag Windag een berichtje achterlaten waarom jij dit wilt winnen. Of je mailt naar winnen@franska.nl.

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit