‘J’aime j’aime la viehie….’ zong ik in 1986 zo’n beetje het hele jaar. En de hele zomer van 2012 dansten mijn dochtertje en ik op ‘Euphooooooooria’. 

 

 

Ben jij ook zo gek op deze liedjes van het Eurovisie Songfestival? De Belgische Sandra Kim en de Zweedse Loreen wonnen in die jaren met die nummers. Net als de Engelse Katrina and the Waves in 1997 met ‘Love shine a light’ en de Israëlische Netta Barzilai in 2018 met ‘Toy’.

 

Zin om weer eens heel hard met ze mee te zingen? Nou, dat kan! Want op deze Woensdag Windag mag ik kaarten weggeven voor Het grote Songfestivalfeest in de Ziggo Dome in Amsterdam. Zet 15 december maar vast in je agenda. Wie weet ben jij één van gelukkigen en mag je samen met je partner, je buuf of je schoonmoeder naar dit meezingfestijn van jewelste.

 

De belangrijkste Eurovisie Songfestivalwinnaars van de afgelopen decennia zijn erbij. Keiino, de publiekslieveling van dit jaar met zijn ‘Spirit in the sky’, de Deense Emmelie de Forest die in 2013 won met ‘Only teardrops’. Natuurlijk zijn onze eigen Edsilia Rombley en Ruth Jacott ook van de partij. En niet te vergeten Getty Kaspers, de zangeres van Teach-in, die in 1975 namens Nederland won met ‘Ding-a-dong’.

 

Ik heb er zin in! Jij ook? Laat ons dan even op Facebook weten waarom jij degene bent die zou moeten winnen en je maakt kans. Geen Facebook? Komt goed. Je kunt ook even mailen naar winnen@franska.nl. Doe dat s.v.p. alleen als je geen Facebook hebt, anders loopt onze mailbox over.

 

 

Maar mocht je nou niet winnen en toch graag bij het Grote Songfestvalfeest willen zijn? Kaarten zijn verkrijgbaar via Ticketmaster.

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit