William en Harry vragen aandacht voor een groot probleem

In een spotje voor een campagnefilmpje van de Britse hulporganisatie Every Mind Matters vragen William, Harry, Kate en Meghan aandacht voor psychische gezondheid.

 

De kroonprins zet samen met zijn vrouw, broer en schoonzus de schouders onder een campagne om stress, depressies en andere psychische klachten vroegtijdig op te sporen.

 

William heeft er nooit een geheim van gemaakt dat hij grote moeite had om op jonge leeftijd te moeten dealen met het verlies van zijn moeder. Ook later, toen hij als ambulance-helikopterpiloot voor de Royal Air Force werkte, heeft hij verschrikkelijke dingen meegemaakt, want de dood loerde altijd om de hoek.

 

‘Iedereen kent het gevoel,’ zegt de prins. Het heeft hem daarom enorm geholpen om over zijn gevoelens te praten. Vandaar dat hij, samen met zijn Harry, Meghan en Kate aan deze belangrijke campagne heeft meegewerkt.

 

Het spotje werd deze week zo vaak bekeken dat de site van de organisatie in de stress vloog en tijdelijk onbereikbaar was. Dus dat was dan wel weer een beetje tegenstrijdig. Maar dat er zoveel belangstelling voor was, is natuurlijk wel heel fijn.

 

Wil jij het filmpje in alle rust terugzien? Kijk dan hier.

 

 

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit