Wil je zien: Lieve Mama op Videoland

 

Aangezien ik best ongeduldig kan zijn, vind ik het niet altijd erg om pas later met een serie te beginnen.

 

 

Want dat elke week wachten op een aflevering is écht niet meer van deze tijd (hé makers van Undercover, lezen jullie even mee?) en het aanbod is inmiddels zo groot dat het ook zonde is om tijd te verdoen aan een serie die het niet echt waard is.

 

Dus ja, ik had Lieve Mama al bij de collectie zien staan van Videoland, maar ik was er nog niet aan begonnen. Tot ik ‘m een paar keer als tip kreeg en dacht: dat is dus misschien wel een interessante serie. Zeker toen ik hoorde dat-ie op het gelijknamige boek van Esther Verhoef gebaseerd is. Zij is een van mijn favoriete Nederlandse schrijfsters want elk verhaal van haar is toch wel weer erg spannend.

 

Lieve Mama dus. Ik ben er aan begonnen en kan je inderdaad vertellen dat het een fijne aanrader is. Goed spannend, en met Rifka Lodeizen als hoofdrolspeler weet je eigenlijk al dat het wel snor zit. Het is ook een lekkere serie voor tussendoor: zes afleveringen van allemaal tussen de 30 en 40 minuten. Kun je gewoon in één dag bingen als je zin hebt. I-de-aal.

 

 

Nu hoop ik dus dat meerdere van Esther Verhoefs boeken worden verfilmd in zo’n miniserie. Nederlandse series, vroeger wilde ik er echt niet naar kijken maar die tijd is gelukkig voorbij. Ik heb ‘m in één dag uitgekeken en ik kan ‘m je van harte aanbevelen.

Door: Wieke Veenboer

Wieke Veenboer woont in Amsterdam. Ze is een graag geziene gast in de Amsterdamse horeca en probeert af en toe zelf een keukenprinses te zijn. Ze houdt van reizen, verslindt boeken maar speelt ook Netflix uit.

Afbeelding van Wieke Veenboer