Wij willen pizza

 

Want daar krijgen we nooit genoeg van en ze zijn er in alle soorten en maten.

 

Als kind is het feest in huis als mama even geen zin heeft om te koken en daarom de diepvriespizza’s uit de vriezer haalt. Als je geluk hebt, is het een verse pizza van de Appie of misschien wel een telefoontje naar de pizzatent in het dorp. Maar mam, je hoeft ook echt niet elke dag te koken hoor, dit vinden we prima (met een dikke vette knipoog).
 
Aan pizza zit dus echt geen leeftijd vast. Wel calorieën, maar die tellen we gelukkig niet.
En ook voor degenen die wel liever de calorieën in de hand hebben zijn er pizza’s. Ik kan het weten… Een paar maanden geleden ben ik een hele avond zoet geweest met het maken van een bloemkoolpizza. Want als dat zou lukken… Dan zou ik elke dag pizza kunnen eten. Huisgenootjes zagen mijn enthousiasme binnen de kortste keren veranderen in een droom die niet ging uitkomen.
 
Gelukkig zijn pizza’s zo bekend en hebben we alle soorten en maten in dit land. Van dikke Amerikaanse bodems tot heerlijk dunne Italiaanse. Van bloemkoolbodems tot speltbodems en andere gekke groentepizza’s. Die liggen gewoon in de supermarkt. Koop ik die pizzabodem dus daar wel. Ben ik iets lekkerder aan het eten dan de vorige keer, toen ik zelf die poging waagde om een bodem in elkaar te flansen. Nog steeds vraag ik me dan af of dit nou echt een stuk gezonder is. Meestal scheelt het qua calorieën echt niet zoveel en dat terwijl je wel een euro duurder uit bent. Maar je hebt dan wel weer wat extra groenten achter de kiezen. Misschien moeten we dit toch maar eventjes gaan testen hier op de redactie, kijk ik zo eventjes lief naar mijn collega’s. Ze zullen vast wel ja zeggen, want nee kun je niet zeggen tegen een pizza-party.
 
Verder wil ik wel eventjes alle pizzabakkers en -bedenkers bedanken dat er nog steeds voor ieder een pizza is in onze ‘welbewuste’ wereld. Van vegan of biologisch tot ‘gezond’, of gewoon de traditionele met heel veel kaas. Wij willen pizza. Vandaag, morgen en doe overmorgen er dan ook maar bij.

 

Door: Meagan Suares

Meagan woont in een studentenhuis in hartje Amsterdam met zes gillende huisgenoten. Studentenmaaltijden vindt ze maar niks, dus staat ze elke avond in de keuken voor iedereen te koken. Ze is dol op reizen, gezelligheid, lekker eten, drinken en ‘af en toe’ sporten.

Fotografie: Nikita Holst

Afbeelding van Meagan Suares