Wij vrouwen hebben mannen straks helemaal niet meer nodig

 

Het zou wel een heleboel oorlog schelen, en wasgoed op rare plekken. Maar wie dan het vuilnis buiten gaat zetten, of die muis verjaagt?

 

Zo hé, wat een girlpower dit weekend! Of, nou ja … behalve bij de Spice Girls dan. Maar daar krijgt de geluidman de schuld nog wel van.

 

Het begon met een krantenberichtje waarin ik las dat een baas er alles aan moet doen om te zorgen dat iemand zijn werk zo goed mogelijk kan doen. De werkgever is volgens de wet verantwoordelijk voor een veilige werkplek.

 

Nou lijkt me dat nogal logisch, en ik bedacht toen meteen dat een vrouwelijke baas dat sowieso al zou doen. Een vrouw wil altijd zorgen dat iedereen het naar de zin heeft, en zo goed mogelijk kan doen wat hij (of zij) zou moeten doen. Kijk maar naar een verbouwing of verhuizing! Een vrouw komt met koffie en broodjes, maar een man doet alleen maar de deur open.

 

Maar goed … ik las daarna ook nog dat vrouwen significant beter functioneren. Althans; in een warmer kantoor.

 

En toen ging ik toch weer een beetje twijfelen. Want ik weet niet of jij al in de overgang bent, maar ik moet er niet aan denken om met mijn opvliegers in een (ook nog) snikheet kantoor te moeten zitten. Ga ik dan nóg beter functioneren, of zouden mijn hersens dan gaan koken?

 

Maar ja … het is wetenschappelijk onderzocht. Dus het zal wel weer waar zijn. En vrouwen zíjn natuurlijk kanjers. Dat is een feit! Ik begrijp dan ook héél goed dat er mannen bestaan die eigenlijk liever een vrouw waren geweest, en ik heb enorm veel bewondering voor de vrouw die dit weekend in het nieuws kwam, omdat ze bij haar man was gebleven nadát hij een vrouw was geworden.

 

Dat lijkt me duidelijk aantonen dat een mens gewoon van een mens houdt, en ik vind dat deze twee vrouwen daar samen het ultieme bewijs van hebben geleverd.

 

Al moet ik je eerlijk bekennen dat ik niet zeker weet of ik het ook zou kunnen. Maar goed: vrouwen zijn blijkbaar tot erg veel in staat.
Want neem nou Bibian Mentel. Wauw! Ze staat gewoon weer!

 

Wat natuurlijk niets zegt over de mensen die dit niet lukt, maar ik heb toch enorme bewondering voor haar doorzettingsvermogen. Na zoveel klappen toch weer de kracht vinden om door te zetten; ik neem daar mijn petje voor af.

 

Net als voor de vrouw die dit weekend werd gevonden na 16 dagen zoek te zijn geweest. Gewoon, meer dan twee weken (helemaal alleen) in een woud overleven, op motten en wilde vruchten. Hoezo zijn wij eigenlijk het zwakke geslacht?

 

Trouwens, wat dacht je van deze dame: dit serpent kreeg zelfs nakomelingen zonder hulp van een man!

 

Knap hoor. Ik zou niet weten hoe ik dat voor elkaar had moeten krijgen.

 

Maar het begint er dus aardig op te lijken dat we straks helemaal geen mannen meer nodig hebben, meisjes! Dat de natuur al begint te regelen dat we gewoon zonder ze kunnen.
Maar of ik dat leuk ga vinden?

 

Ik bedoel: het zou wel een heleboel oorlog schelen, en wasgoed op rare plekken. Maar wie dan het vuilnis buiten gaat zetten, of die muis verjaagt? Daar moeten we nog even iets op vinden, dames!

 

Door: Tineke

Tineke is schrijfster van de boeken “Toch?” en “Stof Genoeg” en ze blogt ook zo nu en dan. Ze woont op het platteland met één (leuke) man, twee (lieve) kinderen, drie (onbespeelde) muziekinstrumenten, vier (wisselende) mantelzorgprojecten, een (bijna) vijfde boek, haar zesde (luie) kat, en (dus) ongeveer zeven muizen.

Afbeelding van Tineke