Wiekes Boeken­clubje: Helene Flood – De Therapeut

 

Lezend kom ik de quarantaine wel door hoor. Mijn favoriete series liggen on hold, want er kunnen geen opnames gemaakt worden, maar gelukkig blijven de nieuwe boeken komen.

 

Vorige week tipte ik jullie Zon van Lucinda Riley, maar ik maakte een foutje dat ik eerst even recht wil zetten. Ik dacht dat het volgende boek van deze auteur ook in de reeks zou horen, maar nee, De Vlinderkamer is een opzichzelfstaand boek. Het komt de 21e uit, en wie weet zie je het terug in deze rubriek. Lezen ga ik ‘t sowieso.

 

Vorige week zwijmelde ik weg bij Zon, deze week was ik weer toe aan iets spannends. Even gekeken welke nieuwe boeken verkrijgbaar waren en mijn keuze viel op De Therapeut van Helene Flood. Waarom deze keus? De schrijfster is Noors (ik hou van Scandinavische thrillers), ze is zelf psycholoog en wetenschapper en dit is haar debuutroman. Gezien de titel van het boek en de achtergrond van de schrijfster verwachtte ik dat dit weleens interessant kon worden.

 

En dat was het ook, absoluut. Anders was ie natuurlijk niet in deze rubriek terechtgekomen! Het verhaal draait om Sara, een psychologe, die samen is met Sigurd. Voor haar werk behandelt ze vooral tieners die het moeilijk hebben. Maar Sara zelf krijgt het ook moeilijk wanneer Sigurd ineens spoorloos verdwijnt; het laatste teken van leven dat hij gaf was een lief berichtje naar Sara toe. 

 

Dat betekent dat Sara nu in haar eentje in een groot huis zit. Althans, dat hoopt ze. Er lijken dingen te verdwijnen uit huis, ze hoort voetstappen en heeft continu het idee dat ze niet alleen is. Dan komt Sigurd boven water, vermoord. Dit zorgt ervoor dat Sara zichzelf steeds meer lijkt te verliezen, en ze begint te twijfelen aan zichzelf. Kan ze nog op haar eigen intuïtie vertrouwen, en herinnert ze zich dingen zoals ze echt zijn?

 

Als jij ook een liefhebber bent van Scandinavische thrillers dan ga je deze héél leuk vinden. Het is gewoon een ouderwets fijne thriller (knap, aangezien het haar debuut is), met als extra toevoeging het psychologische aspect. Een spannend boek dus, en zoals dat hoort bij een goede thriller zie je het einde niet aankomen. Of jij wel?

 

 

Auteur: Helene Flood
Uitgeverij: De Bezige Bij
EAN: 9789403186603

 

Door: Wieke Veenboer

Wieke Veenboer woont in Amsterdam. Ze is een graag geziene gast in de Amsterdamse horeca en probeert af en toe zelf een keukenprinses te zijn. Ze houdt van reizen, verslindt boeken maar speelt ook Netflix uit.

Afbeelding van Wieke Veenboer