Wiekes Boekenclubje: Helen Fields – Perfecte Prooi

 

 

Het was weer eens tijd voor een lekkere wegleesthriller. Zo eentje waar je niet nachten van wakker ligt, maar wel eentje die je liever niet weglegt.

 

 

 

Zeker als ik een beetje druk in m’n hoofd ben en lekker wil lezen ter afleiding of ontspanning heb ik geen zin in een slapeloze nacht toe omdat het boek te eng is. Of me teveel tot nadenken brengt.

 

Met dit idee in gedachten ging ik deze week voor het laatste boek van Helen Fields, Perfecte Prooi. Misschien komt de naam je inmiddels bekend voor, want ook haar eerste boek heb ik in deze rubriek besproken, genaamd Perfecte Resten. https://franska.nl/wiekes-boekenclubje-helen-fields-perfecte-resten/ Ja, er zit in ieder geval een duidelijk thema in deze boekenreeks.

 

Dezelfde hoofdpersonen keren weer terug: Luc Callanach en Ava Turner, twee rechercheurs in Schotland. Deze keer begint het boek bij een rockconcert, waar een liefdadigheidsmedewerker te midden van het publiek dood neervalt. Niemand heeft iets opmerkelijks gezien, terwijl er toch enorm veel publiek was.

 

Een week later wordt een meisje in een vuilcontainer gevonden, ook overleden. De twee rechercheurs vinden in eerste instantie geen overeenkomsten of aanwijzingen dat deze twee moorden met elkaar te maken hebben, totdat ze erachter komen dat de moordenaar zijn moorden aankondigt. Dat wordt gedaan door van graffiti op muren, waar het beroep van het volgende slachtoffer wordt geschreven.

 

Het wordt een race tegen de klok, en dat leest heel prettig en vooral erg spannend. Dat de tijd dringt wordt op een heel boeiende manier beschreven (en daarom wilde ik het boek ook niet neerleggen). Net als in het eerste boek is de moordenaar zelf ook een aantal keer ‘aan het woord’. Ik weet dat sommige mensen dit vaak spannend vinden; voor mij had het bij dit boek eerlijk gezegd geen toegevoegde waarde.

 

Goed om te weten: ik had verwacht dat het boek minder luguber zou zijn. De moorden zijn best bloederig, en nou kan ik daar wel tegen en hou ik daar ook wel van (klinkt gek zo), maar mocht dat niet jouw genre zijn, dan zou ik dit boek dus overslaan. Wel vond ik het spannender, leuker en beter dan het eerste boek. Ik ben dus heel benieuwd naar de volgende thriller in deze reeks! 

 

Ook goed om te weten: ook al is dit het tweede boek in deze reeks, het is prima als afzonderlijk boek te lezen.


Auteur: Helen Fields
Uitgever: Dwarsligger
EAN: 9789049808082

Door: Wieke Veenboer

Wieke Veenboer woont in Amsterdam. Ze is een graag geziene gast in de Amsterdamse horeca en probeert af en toe zelf een keukenprinses te zijn. Ze houdt van reizen, verslindt boeken maar speelt ook Netflix uit.

Afbeelding van Wieke Veenboer