Wie wordt de opvolger van Eva Jinek?

 

Afgelopen vrijdag kondigde Eva Jinek haar vertrek aan. Ze gaat weg bij de publieke omroep en zal in januari haar debuut maken bij RTL. Zelf reageert ze met ‘Peter Van der Vorst en Sven Sauvé bieden mij een fantastische kans om mijn liefde voor de latenightshow verder uit te bouwen.’

 

Daarnaast zal Jinek ook andere programma’s gaan maken voor RTL en krijgt ze de ruimte om haar online platform, gericht op jonge vrouwen, wat serieuzer te ontwikkelen. Collega’s bij RTL verheugen zich op haar komst, dit was te zien in haar uitzending van afgelopen vrijdag. John van den Heuvel was toen te gast en hij bracht meteen de overstap ter sprake en liet daarbij weten hoe blij hij was dat ze zich bij hen zal aansluiten. Op de vraag of de journalist voorstander is van ‘zo’n quotum’ (over vrouwen op topposities, red.), antwoordt hij: ‘Ik ben er voorstander van dat jij bij RTL Boulevard komt.’ Ietwat opgelaten legde Eva dezelfde vraag neer bij Loretta Schrijver. Die zegt: ‘Ik sluit me in dit geval helemaal aan bij de vorige spreker. Ik ben blij dat je naar RTL komt en je gaat er een fantastische tijd hebben. Het blijkt dat we een heel goede nieuwe directeur hebben, want dit is natuurlijk een meesterlijke zet van Peter Van der Vorst.’ Maar dan breekt Floortje Dessing in: ‘Hallo, het is heel erg jammer dat Eva weggaat bij de publieke omroep.’ Hieronder kan je het fragment terugkijken. 

 

Maar nu vraag ik mij af: wie gaat Eva Jinek vervangen? Wie is dé grote opvolger? En wie durft het aan? Want we weten allemaal dat het geen makkelijke taak is om Jinek te vervangen. Wil je weten waarom ik Eva Jinek zo goed vind? Lees dat dan hier.

 

Een paar genoemde opties als opvolger zijn Dionne Stax, Nadia Moussaid, Margriet van der Linden, Sophie Hilbrand, Marielle Tweebeeke en Antoinette Hertsenberg.

 

Op dit moment is er een poll gaande bij het AD en is Nadia Moussaid met 42 procent van de stemmen op dit moment publieksfavoriet. De voormalige presentatrice van De Nieuwe Maan heeft al eens eerder Jinek vervangen. Dit deed ze gedurende een maand toen Jinek met zwangerschapsverlof was. 

 

Dionne Stax volgt met 32 procent van de stemmen en op de derde plaats staat Margriet van der Linden met 11 procent.

 

De KRO-NCRV heeft nog ongeveer drie maanden de tijd om een opvolger te vinden en in te werken. Wie is jouw favoriet? Doe hieronder mee aan onze poll en laat op Facebook in de reacties weten waarom. Kijken of onze resultaten overeenkomen met die van het AD. Ben ik wel benieuwd naar… 

 

 
Wie is jouw favoriet?

Wie is jouw favoriet?

 

Door: Anouk Raijmakers

Afbeelding van Anouk Raijmakers