Daarom is Eva Jinek zo goed

 

Er kan er maar een de beste zijn

 

 

Waarom Eva Jinek zo goed is?

 

 • Omdat ze zo puur en recht door zee is
 • Omdat je op een of andere manier met haar meeleeft, als ze aan het gesprek leiding geeft. Je denkt automatisch, hoe zou ik dit gekrakeel in goede banen leiden?
 • Omdat je het gevoel hebt, dat je haar kent. Zou zo je nichtje kunnen zijn.
 • Omdat het een vrouw is. Jazeker, die hebben op een op andere manier een leukere aanpak. Niet voor niets was Sonja Barend ook zo goed.
 • Omdat er dan in elk geval nooit meer alleen mannen aan tafel zitten ;-)
 • Omdat ze altijd positief en enthousiast is
 • Omdat je meteen vrolijk wordt als je haar ziet
 • Omdat ze niet net doet alsof ze alles beter weet. Kan best irritant zijn bij sommige presentatoren.
 • Omdat ze mens en uit laat praten en soms juist ook weer niet. Ik vind dat ze daar altijd de goede keuze in maakt.
 • Omdat ze empatisch is dus.
 • Omdat… ja laat ik ophouden zeg, straks denkt iemand nog dat ik hiervoor betaald word. Het was je inmiddels wel duidelijk dat ik fan ben, toch?

 

En ik ben niet de enige. Wie sleept er in korte tijd drie stoere prijzen in de wacht? 

 

Want

 

Ze is omroepvrouw van het jaar 2017 geworden. En dat komt niet uit de lucht vallen. Over de enthousiaste en stoere KRO-NCRV-presentatrice (39) wordt namelijk al veel langer gezegd dat dit ‘haar tijd’ is. Ze is inmiddels de talkshowkoningin van ons land en ze houdt die rol goed vast. Daarom koos de redactie van mediavakblad Broadcast Magazine, die de prestigieuze prijs jaarlijks uitreikt, nu voor haar. 

Verder werd ze tot ‘Woman of the year’ gekozen door Harper’s Bazaar. Behalve in haar eigen dagelijkse talkshow Jinek was de powervrouw afgelopen jaar ook te zien in haar documentaireserie over Amerika; De Verenigde Staten van Eva. In die serie ging ze op zoek naar ‘gewone’ Amerikanen en sprak ze hen over hun beeld over president Donald Trump. Toch is er ook een minder leuke kant aan de prijs. Eva: “Met elke prijs ligt de lat weer hoger. Mensen kijken met die kennis naar mijn programma. Ik lig extra onder een vergrootglas.”

Wat ze verder nog wil gaan doen, met haar carrière? Ze gaat in ieder geval niet De Wereld Draait Door deels overnemen van Matthijs van Nieuwkerk. “Er is namelijk geen tijdstip waar ik gelukkiger van word dan waar ik nu zit’’, zegt ze, doelend op haar avondprogramma. Voorlopig gaat ze dus gewoon verder met haar talkshow.

Eva is na Floortje Dessing, Cathy Spierenburg, Tina Nijkamp en Linda de Mol de vijfde kanjer die deze ‘omroep-prijs’ heeft gekregen. Wat mag ze trots zijn op zichzelf, Eva, die de dochter is van een Tsjechisch vluchtelingenpaar. Want ze doet het toch maar, allemaal. Elke dag weer. Chapeau.

 

Vorig jaar won Eva al de Zilveren Televizier Ster en het is niet gek dus, dat ze nu nóg een mooie prijs kan toevoegen. Eva’s reactie? Ze voelt zich ”extreem vereerd”. Verder zegt ze: “Deze verkiezing is net als goede wijn. Het moet even rijpen en dan komt het in volle omvang tot je.” In haar speech vertelt Eva dat ze het niet alleen doet: “Ik heb mijn carrière te danken aan de kansen die mij door veel mensen zijn geboden. Ik weet dat ik hier best een egomoment mag beleven, maar ik ben het laatste stukje van een programma waar ook heel veel bloed, zweet en tranen van anderen in zit. Het voelt nooit als werk. Ik lach eigenlijk veel te veel en moet elke dag tot de orde worden geroepen.’’

 

 

 

Door Redactie Franska.nl