What not to wear naar je werk als het warm weer is

 

Als de temperaturen stijgen zie je sommige collega’s liever niet meer op kantoor verschijnen. Dat heeft allemaal te maken met hun kledingkeuze.

 

 

 

Sta jij op een warme dag ook voor je kledingkast te dubben wat je aan moet trekken? Dan is het misschien een idee om even dit lijstje te lezen what not to wear als het bloedheet is. We hebben even op een rijtje gezet waar wij onze wenkbrauwen van fronsen en onze neus voor dichtknijpen.

 

Teenslippers

Tenen in het algemeen. Ik ben er niet zo van, mits ze een beetje gezellig gelakt zijn. Vooral mannelijke collega’s met teenslippers vind ik niet te doen. Die onverzorgde voeten met te lange nagels, likdoorns en eelt. Ik kan er gebiologeerd naar kijken en het plaatje brandt vervolgens op mijn netvlies. Waar zijn je sokken?

 

Kort, korter, kortst

Een te korte broek, te korte rok of te korte top zodat er een blote navel onderuit piept. Leuk voor op het strand of een festival, maar doe me een lol zeg en trek wat meer stof aan. Warm heb je het toch wel.

 

Sokken in sandalen

Ik weet het: in sommige kringen is het hip, het liefst van die hoge witte badstof sokken in je badslippers. Maar kom op nou, een beetje vent weet het nu wel toch?

 

Oksels

Valt wat mij betreft in de categorie tenen. Of je ze nou scheert of niet, dat moet je lekker zelf weten, maar bij mij gaan alle rode vlaggen omhoog als ik ze zie. Ik had ooit een collega die het zelf niet in de gaten had dat ze niet zo fris rook onder de armpjes en haar collega’s meden haar op warme dagen alsof ze de vliegende vinkenkoorts had. Ik vond dat zo sneu dat ik het eindelijk maar tegen haar gezegd heb en zwijgend een flesje Deoleen in haar handen heb gedrukt. Het is nooit meer goed gekomen tussen ons.

 

Misschien iedere dag een schoon shirtje?

Dat van die geur is dus wel een dingetje. Daarom kijk ik ook verbaasd op als ik een collega de volgende dag in hetzelfde shirtje zie verschijnen. Misschien heeft ze snel een wasje gedraaid hoop ik dan, maar ik ben bang dat dit niet het geval is.

 

 

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit