Welk mannenlichaam vinden vrouwen het meest aantrekkelijk?

 

We kunnen door de lockdown niet meer naar de sportschool. Is dat een ramp? Nee hoor. Want Falder-columnist Hans van der Steeg las op Twitter welk mannenlichaam vrouwen het meest aantrekkelijk vinden. Hun conclusie was zeer verrassend.

 

 

Daar staat’ie dan tegenover me. Mijn spiegelbeeld. Ik kijk ernaar. Die jonge God van vroeger schemert er nog wel doorheen. Maar mijn lichaam is een tempel in verval. Ik kan door de lockdown niet meer naar de sportschool. Begin herfst zie je de bomen aarzelen om hun bladeren te laten vallen. Maar dan, tijdens de eerste najaarsstorm, beseffen ze dat het verval onomkeerbaar is en is de lucht gevuld met dood blad. Zo hard gaat het nu ook met mij. Slappere spieren, grijze baard, meer rimpels in het gezicht. En dat is nog maar het begin. Want volgens de ouderdomsstatistieken streef ik naar een grotere balzak, oren en prostaat en krimpen daarentegen kaken en ruggengraat. Jaloers denk ik terug aan die lichamen van die toch vele jongere gasten in de sportschool, toen die nog gewoon open was. Het is bijna obsceen zoals ze voor de spiegel hun lichaam trainen. Als hun opgepompte spieren symbool zijn voor hun opgewonden baltsgedrag, dan stroomt er geen bloed maar pure testosteron door hun aderen.

 

Mr. Universe
Toen wij jong waren, was een six-pack overigens nog niet het loffelijk streven. Sportscholen bestonden alleen voor diegenen die meededen aan de Mr. Universe verkiezingen. Onze lichamen waren niet echt een wapen in de strijd om de dames te versieren. Het ging meer om je uitstraling en je opmerkingen. Oh ja, wel gelardeerd met een portie zelfverzekerdheid, die echter toenam naarmate de bierspiegel steeg in je bloed. Ik vraag me regelmatig af, vinden vrouwen die afgetrainde spierbundels nu echt mooi? En, stiekem daarna, zou ik met mijn lichaam nog een kansje maken?

 

Ik werd op mijn wenken bediend door Twitter. Ene mevrouw Sannie Botje gooide er afgelopen jaar een plaatje op met twaalf verschillende mannenlichamen. Van mannen die duidelijk genieten van het leven tot de types die waarschijnlijk uitgeroepen willen worden tot ‘World Bodybuilder of The Year’. De vraag van mevrouw Botje luidde: ‘welke man vind je het meest aantrekkelijk’. Zie haar tweet:

 

 

 

Vrouwen keuren mannen
De stelling dat vrouwen voor het innerlijk gaan, werd meteen naar Fabeltjesland verwezen. Er brak een Twitterstorm los, waarmee de mannen alsof het een beestenmarkt was, een strenge keuring ondergingen. Hier wat uitroepen op een rij:

 

  • ‘Sorry beetje algemeen antwoord dit. Ik vind dan 1,2,3,5 het meest aantrekkelijk ? die onderste rij is niet zo aan mij besteed.
  • ‘Nummer 12, daar kun je lekker ’s avonds mee over straat’
  • ‘5! Ik moet wat te slopen hebben. Of hij mij.. ‘
  • ‘Ik vind die opgepompte spierbundels echt lelijk’
  • ‘En 1 ligt wel lekker zacht’
  • ‘Bij nr 12 ben ik vooral bang dat ik op een gegeven moment m’n bh’s moet afstaan, dat kan niet eeuwig goed gaan.’
  • Diegene die zelf zijn sokken in de wasmand gooit! Hmmm denk 1
  • ‘Ik ben meer nr:2. Buikje, maar wel lief hoor!’
  • ‘1 t/m 5. Niet te picky, maar ik doe niet aan (af) getraind. Er moet wel echt een buik op zitten hoor, lekker ’s avonds ruziën om de chips, dat niveau.’

 

Geen spierbundels

Tel je alle antwoorden bij elkaar op, dan was maar een conclusie mogelijk. Vrouwen vinden bodybuilders niet echt aantrekkelijk. Sterker nog, spierbundels verloren van echte lichamen. Mijnheer 3 moet in het vervolg zwevend door het leven gaan. Want hij werd tot winnaar uitgeroepen. Volgens de dames had hij het meest gewone lichaam. Maar dat vonden ze niet eens het meest belangrijk. Ze vielen vooral vanwege zijn gezichtsuitdrukking. De twitterende mevrouwen prezen zijn ingetogen blik. Zeker in vergelijking met de bodybuilders die geil- en ijdelheid plus nog een portie machismo uitstraalden. Juist ook vanwege die gezichtsuitdrukking eindigde mijnheer nummer 7 en 8 op de tweede plaats.

 

Slotconclusie moet dus luiden dat er eigenlijk niet zo veel veranderd is sinds mijn jeugd. Dames vallen nog steeds meer voor de gezichtsuitdrukking dan voor het lichaam.

 

Dus ook als de sportscholen nog langer dicht blijven door de lockdown, geen punt. Ik hoef mijn spierbundels niet te oefenen, maar mijn gezichtsuitdrukking. En dat kan ik makkelijk voor de spiegel thuis.

 

 

Door: Redactie Falder