Wég is ze…

 

Veerle: Het einde van mijn stage begint nu toch wel bizar dichtbij te komen. Over twee dagen begint mijn studentenleven weer. Wat ga ik die patatdag missen! (En natuurlijk méér.)

 

Toen ik mezelf de vraag stelde wat ik het meeste ga missen aan Franska.nl, kwam er eigenlijk gelijk één ding in mij naar boven: patatdag. Ik weet het en ik schaam me er ook wel beetje voor, maar zoals Franska vorige week zo mooi zei: ‘Friet is helemaal de shit’. En zo is het. Nu zijn de heerlijke vrijdagse frieten natuurlijk niet het enige wat ik hier ga missen.

Laat ik even beginnen met jullie, de lezers – ik ga er gewoon een soort Oscar-speech van maken – want wat heb ik veel leuke en lieve reacties gehad! Daar kreeg, en krijg ik nog steeds, naast een mega-glimlach ook een gezonde dosis zelfvertrouwen van. Ik vond het namelijk best spannend om mij schrijfsels voor het eerst te delen met publiek. Ik bedoel, de kans wás natuurlijk aanwezig dat je het drie keer niks zou vinden. Zit je dan met je goede gedrag.

 

De hele Franska.nl-redactie verdient natuurlijk ook veel lof, want zoals je in mijn vorige verslag kon lezen, heb ik heel veel mogen doen: PR-dingen, helpen met de organisatie van borrels (er wordt hier toch wat gefeest), schrijven (natuurlijk!) en nu ben ik bezig met leuke content voor onze social media. Is dat een lijst of is dat een lijst?!

Om dit een afscheidsbrief te noemen, vind ik te rigoureus, want laten we eerlijk zijn, ik ben nog maar net begonnen – én ik wil nog zoveel doen voordat ik aan het ‘echte volwassen-doen’ begin: reizen maken naar Zuid-Afrika, Australië, Zuid-Amerika, Nieuw-Zeeland… niets is te gek. Daarnaast heb ik nog de stille droom om ooit bij de recherche te komen (ik hoor mijn vrienden al lachen). Of regisseur worden, dat lijkt me ook wel wat. Prima te combineren met een baan in de media, toch?

 

Goed, voordat ik al deze wilde plannen ga waarmaken, geef ik eerst de virtuele pen weer terug aan Franska & co, en maak dan heel braaf mijn studie af. Ook best een uitdaging.

 

Bedankt en tot ziens!

Liefs, Veerle

 

P.S. Hier ben ik zelf (Franska) even. Hoor je het mij al zeggen? Friet is helemaal ‘de shit’? Nou, dat betekent dat het helemaal aan de hand is. Leer ik dus van die kleine kikkertjes op de redactie. Streetlanguage. Een dag niet geleerd is een dag niet geleefd. En bovenal: lieve Veerle, je bent zelf ook ‘helemaal the shit’ Komt wel goed met jou.

 

 

Veerle, 19, is de eerste tekststagiaire van franska.nl. Geboren en getogen in Alkmaar. Ze heeft een voorliefde voor mooie verhalen, beeld en kleding

Fotografie portret: Esmée Franken. Styling: Valérie Ntantu