Wees maar blij met dat slechte weer: je hebt minder stress

 

Aan het vloeken en tieren dat je weer in een slobberend en lekkend regenpak de deur uit moet?

 

Kun je wel huilen bij het idee dat zowel de herfst als de winter nog officieel moeten beginnen? En dat de eerstvolgende lente pas op 21 maart 2020 begint?

 

Geen zorgen. Je kunt maar beter gewoon blij zijn met dat slechte weer. En blij zijn met de ijskoude, sneeuwachtige, bibberende ijspegel-winter die nog voor de deur staat. Want, zo blijkt uit onderzoek, we hebben in de zomer meer stress dan in de winter. Veel meer.

 

Dat zit seau. Die constante druk dat we een bijzonder leuk leven moeten hebben en elke dag iets sociaals moeten doen ‘omdat het nu lekker weer is’, dat nekt ons. Dat regenachtige herfstweer is juist een teken van: ‘Je hoeft even niets’. ‘Ga maar liggen op de bank met dat kleedje na een lange werkdag’. ‘Lees lekker dat boek en skip dat etentje; het regent veel te hard om daar naartoe te fietsen voor de lol’.

 

Daarnaast eet je ook beter in die koudere maanden en slaap je lekkerder. Dit omdat je in de zomer al gauw overal neerploft op een terrasje en in de winter lekker de tijd neemt om een bak groenten te koken. Doordat het langer donker is en bovendien ook sneller donker wordt, slaap je meer en vaak ook dieper. Dat is goed voor je humeur.

Door: Redactie Amayzine.com