We zitten vaak te appen…

 

Ineens dacht ik: misschien willen de lezers van Franska.nl wel een keer meelezen. Dus deed ik een whatsapp-interviewtje.

 

 

Ik: Goedemorgen

Janny: Morning!!
Ik: Hoe laat sta jij op? Ben je een goede slaper? Of lig je nog weleens na te stuiteren van alles wat je doet? Of zelfs alweer nieuwe plannen te bedenken? Jij ben niet te houden hè?
Janny: Ik ben eigenlijk best een goeie slaper maar als ik vol adrenaline zit omdat ik laat nog van alles gedaan heb kan ik nog weleens moeilijk in slaap komen..
Ik: Merk ik nooit iets van bij jou. Nog meer bewondering voor jouw heerlijk relaxte instelling en uitstraling. Word je elke dag goedgehumeurd wakker? Nooit een dag dat je denkt: de groeten, ik doe even niet mee?
Janny: Hahaha. Ik prijs me gelukkig dat ik inderdaad altijd opgewekt en vrolijk wakker word hoewel ik uiteraard ook weleens een baaldag heb..

 

 

Ik: Nu ik je toch spreek: ik ben zo benieuwd wie er gaat winnen bij Heel Holland Bakt. Mag je zeker niet verklappen? Ik zal het niet doorvertellen, hahaha. Zijn er eigenlijk weddenschappen rond HHB? Ik gok op Jan. Maar wat een uitputtingsslag zo’n programma. Niet alleen voor de bakkers, ook voor jou.
Janny: ??mijn naam is ?
Maar zonder gekheid, Robert en ik gokken na een aflevering ook altijd wie we denken dat het gaat worden… en soms stellen we bij, bij aflevering 3. Het blijft soms onvoorspelbaar waarom sommige bakkers op een bepaald punt hun max bereikt hebben en anderen ineens als een speer gaan.

 

 

Ik: Over die uitputtingsslag gesproken: vanaf 10 februari weer een nieuw programma: ‘Voeding en ons brein’. Ik las dat je een MRI-scan hebt laten maken om te kijken waar jouw brein het meest op reageert, zoet of hartig. Dat je dat kunt zien!
Janny: Ja, ik wilde dit programma dolgraag maken… Ik interview wetenschappers, doe testjes, praat met middelbare-schoolleerlingen en ga de supermarkt in om te zien hoe we verleid worden… Overigens maak ik er ook nog een podcast omheen die ingedeeld is rond de 5 zintuigen.
Ik: Ja hoor! Ook nog een podcast. Leuk trouwens.
Janny: Zijn maar korte afleveringen op dag-tv maar ook in één keer te bekijken via NPO Start.
Ik: Handig
Ik: Goed dat jouw tips om verleiding te kunnen weerstaan er ook bij komen. Laatst had ik het weer: een doosje kletskoppen van het Vlaamsch Broodhuys. Krak, krak, krak, de een na de ander verdween. Als ik het niet goed had afgesloten en in de kast gezet, was het pak in een keer leeg geweest. Heb jij dat nooit? Dat je ergens niet vanaf kunt blijven?
Janny: Noten, pfff, daar Jan ik moeilijk van afblijven als ze voor me staan… drop ook niet… levensgevaarlijk om bij mij neer te zetten.
Janny: Jan is kan
Ik: Dat snapte ik. Zit jij op je telefoon te appen? Ik doe het op de laptop
Janny: Oh ik telefoon haha.
Ik: Sorry, dan is het voor jou heel veel werk
Ik: En je servies. Zo prachtig. Ook een teckelservies erbij hè? Ik las dat het al bijna uitverkocht is. Nhaan zal trots op je zijn. Heeft ie al z’n eigen bord?

 

 

Janny: Ja, bizar werkelijk dat Nhaans servies zo ongelooflijk snel is gegaan… we denken nu aan uitbreiding en waarschijnlijk ook echte honden-eet/drinkbakjes
Ik: Leuk! Doen! Jammer voor onze katten, die willen vast ook wel.
Ik: Sinds kort je column in Nouveau. Om de verveling een beetje te verdrijven ;-) zeker? Maar alle gekheid op een stokje. Ik vind het fantastisch hoe je altijd maar alles met evenveel enthousiasme en geduld aanpakt. Een diepe buiging.
Nog maar 2 vraagjes
Janny: Ahhhhh lief. Ja, ik vind het enig om weer een column te schrijven.. en wist je dat ik al voor Nouveau schreef bij de oprichting van het magazine??
Ik: Staat me heel vaag bij.. Hoe lang is dat geleden?
Janny: Jaren tachtig.. klinkt als lang geleden.
Ik: Zal ik dat weglaten?
Of maakt niet uit?
Janny: Maakt mij niet uit hoor, wat jij wil…
Ik: Ik ben van hetzelfde jaar, haha
Ik: Hoeveel tv-series maak je dit jaar? En zitten er nog meer leuke dingen aan te komen?
Janny: Ja, ik ga natuurlijk weer met André op pad.. We gaan weer bakken en hebben inderdaad ook nieuwe plannen maar die mag ik nog niet verklappen…
Ik: Ha, een geheim, spannend!
Janny: Ohh maar het boek waar ik vijf jaar aan gewerkt heb komt eindelijk uit half maart
Daar ben ik best wel trots op… de Nederlandse eetcultuur beschreven aan de hand van stillevens
Ik: O ja, dat zei je laatst.
Mooi!
Ik: Laatste vraag: wat eet je vanavond?
Janny: Wat ik eet vanavond… nog geen idee.. Ik race nu de deur uit. Moet nog boodschappen doen en dan uit lunchen?
Ik: Ik hoop je snel weer eens te zien. Dankjewel dat je even tijd had voor franska.nl!
Janny: Zoennnnnn en wij gaan ook binnenkort eens lunchen xxxxxxx

 

En zoefff daar gaat ze weer.

 

Altijd gezellig, appen met Janny. Binnenkort weer een keer live, leuk.

 

Ik wens je een gezellige week.

 

Liefs van Franska

Door: Franska

Afbeelding van Franska