We zijn dus allemaal verslaafd

 

Ja, jij ook, wedden?

 

Nee niet aan drank en sigaretten, daar zijn we heus te wijs voor. Maar dit, dit doen we massaal. Dagelijks doen we het met z’n 800.000-en. Wordfeud. Dat blijkt uit de cijfers die Wordfeud-ontwikkelaar Hakon Bertheussen gisteren deelde met Nu.nl. Wij zijn zijn belangrijkste markt en ik steek maar meteen mijn handje op. Wordfeud is gezellig. Het is WhatsApp met mensen waar je geen dagelijke app-urgentie mee hebt. Daarom vandaag de leukste Wordfeud-feitjes op een rij.

 

1.          Allemaal toeval

Maar echt. Wordfeud-ontwikkelaar Hakon Bertheussen wilde eigenlijk gewoon weten of hij in staat was om een app te bouwen. Nou, ik denk dat we gevoeglijk kunnen zeggen dat het hem gelukt is.

 

2.          Verboden te feud-en

Er is een café in Zwolle waar een Wordfeud-verbod is. Het café is bedoeld om samen te praten. Niet om achter je scherm te verdwijnen. Dat vindt de eigenaresse tenminste. Nu kan ik daar heel hard tegenin brengen dat dit ook een sociale aangelegenheid is, maar daar wil ze niets, nakkes, noppes van weten.

 

3.          Alle dertig tegelijk

Je kunt met dertig mensen tegelijk de woordvetes (daar komt Wordfeud dus van, woordvete) beslechten. En wel binnen 72 uur een woordje leggen hè, anders ben je af. Maar dat wist jij natuurlijk al lang.

 

 

4.          Voor de oudjes

Zo oud ben ik heus nog niet, maar ik schijn van een zeldzame soort te zijn. De gemiddelde Wordfeud-gebruiker is tussen de 65 en de 80 jaar oud. Ja, dat zijn ook de mensen die fotograferen met hun iPad. En nee, dat is helemaal niet erg. 

 

5.          Zo spreek je het uit

Ik heb veel varianten voorbij zien komen en het zelf ook heel vaak verkeerd uitgesproken, maar je zegt fonetisch dus “fjud”. Wurdfjud dus. Of iemand je begrijpt, is een tweede.

6.     Multimillion

Wordfeud is al meer dan 7 miljoen keer gedownload.

 

7.     Gevaarlijk spel

Wordfeud is gevaarlijk verslavend. Waarom? Door de bijgeleverde chatfunctie, door de triomf die we voelen als we hebben gewonnen en ook omdat je het overal kunt doen. Als je kleindochter in bad zit, terwijl je op de bus wacht. Ach, zolang we er niet door in het ziekenhuis belanden, zou ik zeggen; kun je nog Wordfeud-en, Wordfeud dan mee. 

 

 

Door: Pleuntje van der Horst