We lopen te piepen dat er meer vrouwen aan de top moeten

 

Maar zó komen we daar natuurlijk nooit, hè…

 

Vorige week schreef ik over geld dat uit je zakken verdwijnt door anderen. Ik stelde toen de vraag wanneer je dat nou een halt moest toeroepen en kreeg daar best veel reacties op van mensen die echt in de problemen waren gekomen. Het kan dus nog veel en veel erger dan mijn gepiep over kledinghangertjes of over twee euro aan meegenomen boodschappen.

 

Zo vertelden vrouwen me opvallend vaak dat ze zich hadden laten besodemieteren en nu diep in de schulden zaten door een man. Het standaard verhaal van de vrouw die liefde zoekt en de man die daar misbruik van maakt. En ze zien die man daarna natuurlijk nooit meer terug.

 

Ik heb dit al zo vaak op tv gezien dat ik maar niet begrijp hoe je hier nog in kunt trappen, maar ik zweer je: deze vrouw zijn echt niet allemaal gek. Soms hoeven die mannen niet eens zélf om het geld te vragen, maar stellen de vrouwen het al voor nog voordat zij bij die bedelfase zijn aangekomen.

 

‘Zal ik het anders even voorschieten, schatje?’ Daarmee begint het meestal bij de supermarkt. Pas dus op als je jezelf dat hoort roepen wanneer hij zijn portemonnee is vergeten. Vervolgens betalen deze dames een keer het hele etentje, want meneers auto moet gerepareerd en de alimentatie moet ook nog worden overgemaakt en niet veel later worden er vliegtickets, verbouwingen, en investeringen voorgeschoten.

 

Je snapt niet hoe die kerels het doen, maar een vrouw die zich geliefd, mooi, en intelligent voelt, schijnt soms zelfs leningen af te sluiten om zo’n complimentenmaker aan zich te binden. Zelfs als ze die mannen niet eens echt kennen. Er schijnen vrouwen te zijn die op een man vallen via internet en al geld overmaken voordat ze elkaar in levenden lijve hebben ontmoet.

 

En daar raak je me een beetje kwijt.

 

Ben je dan zo wanhopig dat zo’n man je al helemaal inpakt zonder aanrakingen? Dat je alleen al door zijn woorden op Skype, of de app, in de ban van hem raakt? En dat zijn geur, tafelmanieren, en de rotzooi in zijn huis er dan ineens niet meer toe doet?

 

 

Dat strookt toch niet met het daarvóór mislukken van zoveel relaties, omdat vrouwen ineens klaar zijn met al dat wasgoed naast de wasmand, scheten op ongepaste momenten, smakken, boeren, en hangen op de bank (of op pornosites)?

 

Heb je bij je zoektocht naar een volgende man dan niets geleerd? Kom op, dames!

 

We lopen te piepen dat er meer vrouwen aan de top moeten, maar zó komen we daar natuurlijk nooit, hè. Het zij jullie tot hiertoe dus vergeven, maar als we reclame voor vrouwen willen gaan maken dan moeten we met deze zaken gaan stoppen.

 

Zullen we afspreken dat we dat dus niet meer doen? Dat we ietsje kritischer gaan kijken naar wat we in huis halen? En dat we geen geld meer overmaken, terwijl we hem überhaupt nog niet gezien of geroken hebben?

 

Succes, meisjes! We can do this! Girl on top means girls on top!

 

Door: Tineke

Tineke is schrijfster van de boeken “Toch?” en “Stof Genoeg” en ze blogt ook zo nu en dan. Ze woont op het platteland met één (leuke) man, twee (lieve) kinderen, drie (onbespeelde) muziekinstrumenten, vier (wisselende) mantelzorgprojecten, een (bijna) vijfde boek, haar zesde (luie) kat, en (dus) ongeveer zeven muizen.

Afbeelding van Tineke