Choco­holic?

 

 

Wat ze nou toch weer bedacht hebben… Wij kunnen niet wachten om deze nieuwe chocola te proeven!

 

Karamel zeezout van Tony Chocolonely is mijn favoriet, een grote reep, want zo’n kleintje stop ik in mijn holle kies. Donkere melk met pretzel en toffee staat sinds kort op de tweede plaats, gevolgd door puur met chilipeper van Lindt. Aan mij ligt het dus zeker niet dat het al een tijd slecht gaat met chocolade, in mijn eentje breng ik het gemiddelde per persoon per jaar al naar grote hoogte. Volgens persbureau Bloomberg bevindt de wereldwijde verkoop zich echter op een dieptepunt.

 

Er is wel kans dat daar binnenkort verandering in komt, want er is nieuws. Opzienbarend nieuws. Tachtig jaar nadat de witte chocolade op de markt gebracht werd, lijkt het namelijk tijd voor een nieuwe variant: roze chocolade, of beter gezegd ‘ruby chocolate’. Gisteren gepresenteerd door de grootste chocoladefabrikant ter wereld, het Zwitserse bedrijf Barry Callebaut. Maar liefst dertien jaar is eraan gewerkt in Belgische en Franse laboratoria.

 

 

 

Nee, geen kleur- of smaakstoffen, het roze zit van nature in de ruby-cacaoboon

 

 

Wie denkt dat het om het zoveelste trucje gaat om een bijzonder smaakje aan chocolade toe te voegen, heeft het mis. Van kleur- en smaakstoffen is geen sprake. De roze kleur zit van nature in de ruby-cacaoboon. Net als de zowel zoete als lichtzure smaak, die doet denken aan bessen.

 

Volgens Callebaut laat marktonderzoek zien dat consumenten erg op roze chocolade zitten te wachten. Al vraag ik me wel af hoe je dat te weten komt, want als je aan mensen vraagt of ze zin in chocolade hebben, lijkt mij dat er maar één antwoord mogelijk is… Puur, melk, wit of roze, maakt niets uit, toch?

 

Het is nog niet bekend wanneer de chocolade in Nederland te koop zal zijn. Iets om naar uit te kijken.

 

Door Caroline Griep

Bron: ad.nl, Fotografie: Barry Callebaut