Wat zou Máxima doen?

 

Niet alleen het Nederlandse volk is deze dagen aan huis gekluisterd. Onze koninklijke familie zit nu ook thuis op Huis ten Bosch. Hoe zouden ze het daar hebben? 

 

Alle buitenlandse reizen zijn opgeschort en er worden nu geen lintjes doorgeknipt. Koningsdag gaat ook al niet door. Dus opeens vallen er gaten in de koninklijke agenda’s. Hoe zouden ze die tijd opvullen? 

 

De prinsesjes moeten ook gewoon hun schoolwerk maken. Zou Máxima de staartdelingen bij het rekenen wel snappen? Die worden nu heel anders gedaan dan toen zij nog op school zat. 

 

Zouden die meiden elkaar niet af en toe flink in de haren zitten terwijl hun moeder net in een conference call met de Verenigde Naties zit? Tsja, pubers!

 

Zou Willem-Alexander ook de zolder hebben opgeruimd? En hoeveel dozen zou hij intussen hebben uitgepakt? Die stonden daar vast nog opgeslagen sinds hun verhuizing naar Huis ten Bosch. Misschien heeft hij ergens in een hoekje wat spullen gezet die straks ook naar het grofvuil kunnen. 

 

En hoe zit het met het personeel? Zouden de kok en de werkster naar huis zijn gestuurd? Nu moeten ze misschien zelf een wasje draaien en de bedden opmaken. Zou Willem-Alexander net zo’n hobby-kok zijn als mijn meneer? Zo eentje die lekker kookt maar de keuken in puin achterlaat? Maar goed, als je toch aan huis gekluisterd bent… Krijgt Máxima misschien vanzelf zin om de keukenkastjes eens flink uit te soppen. Tijd zat, ook zij kan in het weekend niet met haar dochters naar het strand of shoppen in De Bijenkorf. 

 

En hoe zou het haar van Máxima nu zitten? Haar kapper mag nu niks aan de koninklijke coupe doen vanwege de anderhalve-metermaatregel. Dus de boel even lekker laten knippen en kleuren is er nu niet bij. Nou ja, zo erg is dat nu ook weer niet. Het staatsbezoek aan Duitsland is toch uitgesteld. Dus blijven de tiara en de jurk voor het staatbanket voorlopig in de kast hangen.

 

koningin maxima

 

Hoe zouden ze het hebben met z’n vijven daar op Huis ten Bosch? Zouden ze ook weleens zo’n dag hebben dat het allemaal niet meevalt? Dat thuiswerken en kinderen lesgeven en bezighouden niet zo wil lukken? Misschien ploffen Willem-Alexander en Máxima dan ‘s avonds ook wel uitgeteld op de bank om te Netflixen. Samen onder een dekentje met een goed glas rode wijn in de hand. Morgen weer een nieuwe dag…

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit