Wat zou jij doen als je Linda de Mol was?

 

Het houdt de gemoederen bezig. Linda de Mol is gesignaleerd met haar ex-partner Jeroen omdat ze wat uit te zoeken heeft.

 

 

Toen in de uitzending van BOOS de misstanden bij The Voice of Holland uitkwamen moest Jeroen Rietbergen, de vriend van Linda de Mol, wel met een verklaring komen. Ja, hij had inderdaad jarenlang contact van seksuele aard gehad met een aantal vrouwen die aan het programma meededen en ja, hij had seksueel getinte WhatsAppberichten aan kandidaten gestuurd.

 

Als dit in de media al als een enorme bom insloeg, moet je je voorstellen hoe dit voor Linda en haar gezin geweest moet zijn. Je allerliefste, bij wie jij je veilig voelt, aan wie je je kinderen toevertrouwt, blijkt een seksverslaafde te zijn die op zijn werk (jonge) vrouwen lastigvalt. Kwetsbare meisjes en vrouwen die daar niets over durfden te zeggen en die daar al jarenlang last van hebben. Zo’n man, daar wil je toch nooit meer iets mee te maken hebben?

 

Of ligt dat toch anders? Word je niet op een dag wakker en mis je hem dan niet gewoon? Mis je niet de fijne momenten die je met hem deelde, hoe je met hem kon lachen en kon huilen? Gewoon, de man die hij voor jou en je kinderen was? Niet het monster dat hij voor zijn slachtoffers bleek te zijn. Mag je dan na een jaar waarin hij in therapie is geweest en wanneer de mediastorm een beetje is gaan liggen niet eens uitzoeken of er nog iets is? Om op de puinhoop van je relatie te kijken of er misschien toch een toekomst voor jullie samen kan zijn? Of hij een tweede kans verdient, simpelweg omdat je van hem houdt?

 

Zou het heel anders zijn als het hier niet om Linda en Jeroen zou gaan, maar om je buurman die een collega ongevraagd met dickpics heeft lastiggevallen? En na een jaar neemt de buurvrouw hem terug. Gewoon omdat ze ondanks alles toch met hem verder wil, of dat heel graag wil uitzoeken, of er weer vertrouwen kan zijn. 

 

Ik vond het heel mooi en moedig hoe Noa Vahle gisteren op alle commotie reageerde: ‘Natuurlijk ben ik boos en teleurgesteld en verdrietig, maar je vergeet ook niet dat iemand gewoon een goed mens is. Ik wil gewoon dat mijn moeder uiteindelijk gelukkig wordt. En als het iemands relatie betreft… Dat is iemands relatie en iemand maakt daar zelf een keuze in.’ Wijze woorden van een dochter. Want wat zou jij doen als je Linda de Mol was?

 

 

 

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit