Wat vonden we van het commentaar van Sander Lantinga?

 

To like or not to like.

 

 

Omdat Jan Smit het podium op ging en zich naast Chantal Janzen, Nikkie Tutorials en Edsilia Rombley mocht voegen, kwam het stoeltje naast Cornald Maas vrij en werd er een sidekick gezocht. Sander Lantinga stak zijn vinger op en riep: ‘Mag ik? Mag ik?’ want hij bleek al dertig jaar fan van het Eurovisie-spektakel en heeft die baksteen op het gaspedaal als het om snelle uitspraken gaat.

 

Zijn commentaren zullen niet gauw het stempel objectief of weinig uitgesproken krijgen. Het ging gisteren van ‘Ze klinkt alsof ze nog obstipatie heeft van de Bami Rames van gisteravond’ tot ‘Ik heb een brok in mijn keel, maar het bleek braaksel te zijn’. Ik heb er aanvankelijk heerlijk om gegniffeld want de inzendingen die deze uitspraken om de oortjes geslingerd kregen waren nou niet bepaald van het niveau Johnny Logan of Duncan Laurence, maar toen ik Twitter bezocht en #sanderlantinga intikte, zag ik toch veel verontwaardiging.

 

We zijn het gastland, hij hoort bij het officiële kanaal en is niet een vrije geest die vanuit zijn eigen naam twittert en brandt vanuit die positie mensen af die, hoe belabberd soms misschien ook, daar toch hun best staan te doen.

 

En daar vind ik (mevrouw-zo-kun-je-het-natuurlijk-ook-bekijken) ook wel weer een hoop voor te zeggen. Misschien moet Sander af en toe een relativerende opmerking strooien en een scheutje zelfspot toevoegen, en graag ook een paar van die parate oneliners voorbereiden die iemand de hemel in prijst. In brand steken is nu eenmaal makkelijker dan blussen, maar ik weet zeker dat Sander dat, misschien met wat hulp van Maestro Maas op links, gaat kunnen.

 

Fotocredits: AVROTROS

 

Door: May-Britt Mobach

Afbeelding van May-Britt Mobach