Wat vindt Holleeder eigenlijk van zijn eigen serie?

 

 

We vroegen het ons stiekem allemaal af. Of Willem Holleeder vanuit zijn cel ook naar de nieuwe, spraakmakende serie Judas kijkt, waar hij notabene onderwerp van het verhaal is. Dit raadsel is nu ontrafeld.

 

 

Weet je nog dat ik het vorige week had over de nieuwe bloedstollende serie Judas? En dat men daar heerlijk over losbrandde op het internet? Lovend, maar ook met het nodige bezwaar. Inmiddels zijn we twee afleveringen verder (tenzij je alle afleveringen al lekker hebt zitten bingewatchen op Videoland). Veel van de reacties op de dramaserie hadden te maken met een brandende vraag die bij de kijkers bleef hangen, en zo ook bij mij: zou Holleeder dit nu ook vanuit zijn cel aan het kijken zijn? Zou toch wel een enigszins geestig zijn.

 

En jawel, daar hebben we nu antwoord op. The man himself heeft de eerste afleveringen weldegelijk bekeken vanuit de bajes en laat van zich horen. En hij is zeker niet bang zijn eigen, ongezouten mening te laten horen. Ik had ook niet anders verwacht. Of hij onder de indruk is, net als wij? Nou nee hoor. ‘Ik ben in slaap gevallen’, vertelt hij in de rechtbank. Ook vindt Holleeder dat er niks klopt van de serie, dat het allemaal een leugen is. ‘Het gaat allemaal over hoe geweldig Astrid is. Zij maakt een heel verhaal, hoe geweldig en slim ze is, maar het is gewoon niet waar’, zegt hij.

 

Holleeder heeft dus geen goed woord voor de serie over. Houdt mij niet tegen de serie verder te kijken hoor. 

 

Ik had eerder verbaasd opgekeken als hij veel lof voor de serie zou hebben. De gedetineerde komt nou niet echt over als een lieverdje in Judas, of überhaupt in de media. Bovendien was hij ook al niet te spreken over het boek dat zijn zusje geschreven heeft.

Door: Jasmijn Binnerts

Jasmijn komt uit Den Haag maar heeft stiekem ook een liefde ontwikkeld voor het bruisende Amsterdam. Deze nog jonge Media, Informatie en Communicatie studente heeft een passie voor schrijven. Verder houdt ze van reizen, shoppen, fotografie en eten. Ook kan ze een heerlijk koffietje voor je maken als barista. 


Afbeelding van Jasmijn Binnerts