Wat ik later wilde worden.

 

En? Ben jij geworden wat je wilde, nu het later is en je groot bent? Of zit je in een baan die het net niet helemaal is?

 

Ik ken ze wel hoor, vrouwen die hun baan helemaal niet zo leuk meer vonden. Die na iedere werkdag met een vervelend gevoel thuiskwamen. Weer een dag voorbij. Zelfs een beetje verdrietig werden van het idee dat ze dit nog tot aan hun pensioen moesten doen.  

 

Maar die vrouwen vonden ook dat ze er zelf iets aan konden veranderen. Een aantal van hen is een totaal andere weg ingeslagen. Zo is er die moeder van school die hypotheekadviseur was, maar eigenlijk veel liever lekker met haar handen bezig is. Ze staat nu als leerlingkok bij een restaurant in de keuken. Of die kennis die bij de bank werkte maar het eigenlijk veel leuker vond om als kraamhulp jonge moeders te helpen. En blij dat ze zijn met die carrièreswitch! Want als je doet wat je leuk vindt, hoef je nooit meer te werken.

 

Maar zo is eenvoudig is het natuurlijk niet, want er moet wel geld verdiend worden. Sommigen volgden naast hun baan een opleiding. Anderen zaten (ongewild) thuis en grepen hun kans om na te denken over wat ze nou eigenlijk echt wilden worden. We moeten allemaal langer werken. Velen van ons tot we bijna zeventig zijn. Dan kun je maar beter iets doen dat naar je zin is toch? 

 

Jochem van Gelder maakt er een nieuw televisieprogramma over, waarin een 40-plusser een dagje stage mag lopen in een totaal nieuw beroep. Zo ervaar je voor één dag je droombaan en maak je er misschien wel een nieuwe carrière van. Hoe gaaf is het als je bijvoorbeeld eerst in de zorg zat maar liever voor de klas staat en je kunt er een dagje aan proeven? Lijkt me hartstikke leuk en leerzaam.

 

Wil jij ook een nieuwe carrière? Waarom niet? Laatbloeiers hebben de toekomst!

 

Wat ik altijd wilde worden. Vanaf zaterdag 1 februari 17.00 uur bij RTL4.

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit