Wat, geen paaseitjes bij HEMA dit jaar?

 

Van de week reed ik er nog langs, het distributiecentrum van HEMA in de buurt van Utrecht aan de A2.

 

 

Soms droom ik ervan, dat ik daar rondloop en zomaar mee mag nemen wat ik wil. Met armen vol sokken, rookworsten, grote wattenschijfjes en theedoeken en een appeltaart erbovenop loop ik dan weer naar buiten.

 

Tsja, was het maar zo’n feest. HEMA is dicht en ik moet het doen met wat er nu op de website staat. Terwijl ik het juist zo fijn vind om door de paadjes van de echte winkel te lopen. Even lekker koekeloeren wat voor leuke spulletjes ze nu weer hebben.

 

Net als al die andere winkels die nu geen klanten mogen ontvangen blijft HEMA nu met een enorme voorraad zitten. Kerstballen, feestkleding, oliebollen. Allemaal niet verkocht in de fysieke winkels die op 15 december hun deuren moesten sluiten. In de drukste periode van het jaar, zo vlak voor de feestdagen.

 

De distributiecentra liggen er nog vol mee en er kan inmiddels niets nieuws meer bij. Daarom schrapt het bedrijf met onmiddellijk ingang alle bestellingen die het al tot half april had uitstaan bij hun leveranciers.

 

Dan vraag ik me dus af wat voor artikelen dat zijn. Seizoenartikelen voor het voorjaar zoals plantenbakken, bikini’s of picknickkleden en regenjassen? HEMA verliest door de lockdown zo’n tien miljoen euro per week. Nu zal het bedrijf, dat inmiddels onderdeel is van Jumbo en een investeringsfonds, niet zo snel omvallen. Maar het zou dus kunnen dat je favoriete artikelen straks niet in de winkel liggen als de deuren weer opengaan.

 

Ik moet er niet aan denken dat er straks geen paaseitjes in de schappen liggen, want die van HEMA zijn wel het allerlekkerst.

 

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit